DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Stroll: 2020 egy óriási lehetőség

A Racing Point a tulajdonosváltás után másfél gyengébb szezont teljesített jogelődjéhez, a Force Indiához képest. Most a csapat aranyifjúja, Lance Stroll komoly fejlődést vár.

Azok után, hogy a Force India egy idő után stabilan a középmezőny legerősebb istállója volt, miután fe kellett adniuk a küzdelmet az anyagiak miatt, és átvedlettek Racing Pointtá, az új alakulat a 2018-as csonkaszezont és 2019-et is a hetedik helyen fejezte be. Sergio Perez úgy fogalmazott, a tulajdonosváltás nehézségei még 2019-re is rányomták a bélyeget, ezzel pedig egyetért a csapattárs, Lance Stroll is, aki szerint szintén 2020 lehet az, ahol nagyot ugranak.

00119025_557



„2020-ban ismét felvehetjük a fonalat, ez az év egy óriási esély lehet” - fogalmazott a fiatal kanadai a Motorsport.comnak. „Remélhetőleg miénk lesz idén a legnagyobb ugrás, és tudom, ezért mindenki a lehetőségei adta maximumot fogja kihozni magából. Nagyon várom már a mostani szezont. Ha visszanézek a tavalyira, azt látom, hogy nagyon sok nehézséggel küzdöttünk a tulajdonosváltás problémái miatt, ez pedig jelentősen késleltetett mindent.”

„Ha megnézem a tavalyi helyzetünket és a mostanit, klasszisokkal jobban állunk, ez pedig nagyon izgalmas.”

Lance Stroll 2019-et az egyéni tabella tizenötödik helyén zárta, hat pontszerzéssel és 21 ponttal, míg csapattársa, Sergio Perez 52-t gyűjtött.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: