DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Perez: Bennünk van a legnagyobb fejlődési potenciál

A Racing Point rutinos versenyzője, Sergio Perez úgy véli, 2020-ban ők ugorhatnak előre a legtöbbet, ugyanis az ő istállójukban van a legnagyobb fejlődési potenciál.

Amikor az istálló még Force Indiaként létezett, folyamatosan fejlődni tudott, és egy idő után stabilan a középmezőny legjobb istállójának számított. Miután ebben a formában a csapat nem tudott működni, és jött az átnevezés Racing Pointtá, az első félszezont, majd 2019-et is a hetedik pozícióban tudták csak befejezni. Sergio Perez úgy véli, azok után, hogy 2019-ben még mindig a tulajdonosváltás problémáit nyögték, az idei lehet az ő szezonjuk.

„Nagyon nagy, óriási a potenciál a csapatban” - fogalmaz Perez a Motorsport.com kérdésére. „2020-ban meg is láthatjuk ezt. Úgy gondolom, nincs még egy olyan istálló, amely ekkora fejlődési lehetőségekkel rendelkezik, 2021-ben pedig az új szabályokkal akár a nagyok dolgába is beleszólhatunk majd.”

00219006_077



„Nagyszerűen néz ki jelenleg minden. Már 2020-ra vonatkoztatva is. Ez lesz az első olyan év, hogy már teljes egészében az új tulajdonosi kör vezeti a csapatot.”

Perez csapattársa, Lance Stroll is úgy fogalmazott, óriási lehetőségek várnak rájuk.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: