DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Verstappen dominálni akar, mint Vettel annak idején

Max Verstappen nagyon unja már a Mercedes-hegemóniát: a Red Bull uralmával váltaná le. A csapatnál mindenki győzni akar, ahogyan az évtized elején tették.

Az évtized elején még a Red Bull egyeduralmáról beszélt a Formula-1: a csapat Sebastian Vettellel 2010 és 2013 között zsinórban négy világbajnoki címet szerzett, azóta viszont egyik szezonban sem volt esélyes a végső sikerre. Eddig sem volt titok, hogy a Red Bull-lal 2023 végéig szerződő Max Verstappen a világbajnoki címre vágyik, most azonban ennél is továbbment: olyan dominanciát akar, mint az említett években.

„Nagyon jó ebben a csapatban lenni. Mindenki remekül kijön a másikkal, és mind nyerni akarunk, a győztesek mentalitásával rendelkezünk. A pályán és a gyárban is motiváltak vagyunk, hogy megmutassuk mindenkinek, vissza tudunk térni a győztes napokhoz, amikor a Red Bull dominált” – mondta az Autosportnak adott interjúban Verstappen.



Amikor Lewis Hamilton és a Mercedes közös sikereivel vontak párhuzamot, a holland egyetértett: „Igen, mindannyian ugyanezért a célért dolgozunk. Futamokat nyerni, bajnokságot nyerni.”

Számos bajnok neve összeforrt versenymérnökével, aki elmaradhatatlan segítőként működik közre a sikerekben. Verstappen úgy véli, ő is rendelkezik a számára ideális mérnökkel Gianpiero Lambiase személyében, akivel első Red Bull-os éve óta dolgozik.

„Mindketten egyenesek és őszinték vagyunk. Elmondhatjuk a másiknak, ha rossz munkát végzünk, és ezt szeretem. Ráadásul nem szeret túl sokat beszélni. Ezzel én is így vagyok, nálam nem működik, ha valaki csak szövegel. A rövid, gyors kommunikáció válik be nálam. Az évek során két ember kiismeri egymás. Néha azt is kitalálom, mit fog mondani” – nyilatkozta Verstappen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: