DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Alonso: Hamilton csak az autója miatt engedheti meg ezt az életstílust

A Dakaron vitézkedő Fernando Alonso szerint Lewis Hamilton életstílusa kivitelezhetetlen lenne, ha nem a Mercedesnél, hanem egy átlagos csapatnál versenyezne. Csak az autó miatt tud dominálni a brit.

A kétszeres F1-es világbajnok Fernando Alonso úgy gondolja, hogy Lewis Hamilton idén képes lehet utolérni Michael Schumachert a világbajnoki címek tekintetében, ugyanakkor azt is kiemelte, hogy ezt kizárólag az autójának köszönheti majd.

„Hamilton megnyerheti a hetediket is” – mondta a spanyol a La Gazzetta dello Sportnak, aki utána össze is hasonlította a két pilótát. „Mindkettejüknek megvan a saját karaktere. Mindketten csak azért tudtak dominánsok lenni, mivel az autójuk verhetetlen. Ez teszi, illetve tette lehetővé számukra, hogy az F1-en kívül azt csináljanak, amit csak akarnak.”



„Michael fegyelmezettebb és felkészültebb volt, sokkal inkább a csapat dinamikájának a része volt. Lewisnak viszont más a személyisége és az életstílusa. Amit ő csinál, az egy normális autó mellett kivitelezhetetlen volna. Nem tenné boldoggá a főnökeit” – tette hozzá a 38 éves Alonso.

Ezután arra is kitért az oviedói, hogy már tervezi a visszatérést a 2021-es szezont illetően: „Volt már két-három komolyabb megbeszélésem is a 2021-es szezonról, megvannak a kapcsolataim, azonban még nincs itt a döntés ideje.”

„Ami hiányzik az F1-es időkből, az az óramű pontosságú, precíz munka, melyet a mérnökökkel közösen végzünk, de egyáltalán nem hiányzik az, hogy egyetlen csapat dominál, ahogy a folyamatos utazások és az egymásba érő versenyhétvégék.”

„Az idei évre már semmit nem tervezek Indianapolis után, csakis azt, hogy előkészítsem 2021-et. Nem vagyok még idős a visszatéréshez, viszont időre van szükségem, hogy eldöntsem, egyáltalán vissza akarok-e jönni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: