DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Alonso: 2021-ben terítéken lesz az F1 is nálam

A kétszeres F1-es és egyszeres WEC-világbajnok Fernando Alonso szerint a Dakaron nyújtott teljesítményével egy újabb dolgot pipálhat ki a listáján, az Indy 500 után pedig terítéken lesz a Formula-1.

A Formula-1-től 2018 után visszavonuló Fernando Alonso már rengeteg sorozatban próbálta ki magát azóta. Többek között az Indy 500-on indult el – sikertelenül – a spanyol, de elhódította a Hosszútávú Világbajnokság trófeáját, tesztelt különböző autókat, most pedig a híres Dakar Ralin méretteti meg magát.

Saját maga sem számított arra, hogy ennyire jó teljesítményre lesz képes, ezzel pedig ellenfelei is ugyanígy vannak, akik mind nagyra tartják 2005 és 2006 F1-es világbajnokát, aki a hétfői, nyolcadik szakaszon a második helyet szerezte meg.

„Nagyjából 0,5%-os a felkészültsége, ha a kihívás nagyságához hasonlítjuk azt, de ő varázslatos, egyszerűen a legjobb versenyző a világon” – áradozott róla Jesus Calleja, egyik ellenfele és honfitársa.



Egy másik kihívója, az összetettben élen álló Carlos Sainz is elismerően nyilatkozott a 38 éves pilótáról, aki egyben fia, a McLarennél versenyző ifjabbik Carlos Sainz példaképe: „Nem ért meglepetésként a teljesítménye, mert egy nagyszerű versenyző, aki minden körülményhez képes alkalmazkodni.”

Azonban Alonso egyértelműen kijelentette, mi volt a célja a Dakaron való elindulással, és melyik sport felé húz még 38 esztendősen is a szíve: „Őszintén szólva ezt is kipipálhatom a listámon, ám ha lesz komolyabb esélyem a győzelemre, egy nap újból belevágok majd ebbe a kalandba.”

„Viszont a következő célom az Indy 500 megnyerése, ami még mindig rengeteget jelentene számomra, mert azzal sporttörténelmet írnék. Ugyanakkor a Formula-1 iránt táplált érzéseim mindig is erősek lesznek. Indianapolis után az F1-et is számításba fogom venni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: