DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Magyar kötődésű pilótát igazolt a Williams

A kecskeméti gyökerekkel rendelkező Roy Nissany lett a Williams F1-es csapatának tesztpilótája a 2020-as szezonra. A versenyző elsősorban a szimulátorban fog dolgozni, de három szabadedzésen az autóba is beülhet.

A Williams Formula-1-es csapata ma Tel-Avivban bejelentette, hogy az izraeli születésű, magyar gyökerekkel is rendelkező Roy Nissany az istálló hivatalos tesztpilótja lesz az idei szezon során. A versenyző, akivel tavaly év végén a Formula.hu is közelebbről megismerkedett, három versenyhétvégén és egy tesztnapon is vezetni fogja a gárda autóját amellett, hogy rendszeres munkája lesz a szimulátorban.

 WilliamsF1_16810_HiRes



"Izgatott vagyok, hogy a csapat hivatalos tesztpilótája lehetek, ez egy mérföldkő az izraeli autósport számára. Amikor decemberben Abu Dhabiban tesztelhettem, azonnal jól éreztem magam az autóban és a csapattal. Már várom, hogy a pályán és azon kívül megkezdjük a közös munkát" - nyilatkozta a bejelentést követően a pilóta, aki a tavaly decemberi év végi teszten már közelebbről megismerekedett a csapattal.

Nissany korábban három szezont a Formula V8 3.5-ben teljesített, majd az F2 felé vette az irányt, amikor egy sérülés miatt kénytelen volt kihagyni a 2019-es szezont. Idén a Formula-2-ben a Campos színeiben fog rajthoz állni, miközben karrierjét az MNASZ elnöke, Oláh Gyárfás egyengeti.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: