DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Leclerc a motorozáshoz már engedélyt kérne

A Ferrari pilótája elárulta, mi volt az első gokartozásának története, és milyen szakágakat próbálna ki az F1 mellett. A motorozáshoz engedélyt kérne a csapatától, nem úgy, mint az ejtőernyőzéshez.

Sok autóversenyzőhöz hasonlóan Charles Leclerc sem az a típus, aki a téli szünet során jelentős időt töltene egy helyben. A 2019-es szezonzáró után egy nap sem telt el, a Ferrari pilótája máris kiugrott egy több ezer méter magasan haladó repülőgépből, így sejthető, hogy őt is az adrenalin élteti. Ezzel kapcsolatban elárulta, milyen technikai sportokat próbálna ki az F1 mellett.

leclerc-portre-20194



 „Megszállottja vagyok a Formula-1-nek, a téli szünetben is azt szeretném, hogy legyen néhány verseny. De ha választani kellene, akkor a ralit próbálnám ki. Ez teljesen eltér attól, ahogy mi reggeltől délutánig körbe-körbe megyünk, szóval ez érdekelne. Egy MotoGP-s gépet is kipróbálnék, de nem vagyok benne biztos, hogy a Ferrari megengedné. A motorokat imádom, de erről meg kellene kérdeznem a csapatot” – nyilatkozta az Autosport International színpadán, ahol azt is elárulta, honnan jött neki a négykerekűek imádata. Nem kellett messzire mennie, a családjában többen versenyeztek.

„Nyilván az első édesapám volt. Ő is versenyzett, szóval hallottam történeteket az első éveiről és hasonlókról. Aztán egyszer egy véletlen folytán én is belecsöppentem, amikor egy napon sok más gyerekhez hasonlóan nem akartam iskolába menni. Azt mondtam neki, hogy beteg vagyok. Szerencsére elhitte, és pont egy gokartpályára készült, ahová engem is magával vitt. Amikor elkezdtem kérlelni, hogy én is beülhessek, rájött, hogy igazából semmi bajom” – nyilatkozta. Az ifjú Leclerc aznap életében először kipróbált egy gokartot, a többi pedig már történelem.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: