DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Sajtó: Az F1 csillagászati összeget zsebel be a Szaúd-arábiai Nagydíjért

Angliai sajtóértesülések szerint a Formula-1 vezetősége és Szaúd-Arábia megegyeztek egymással egy közel-keleti futam rendezését illetően, amelyért egészen elképesztő összeget raknak le az asztalra.

Több külföldi oldal, többek között a Daily Mail értesülései szerint a Formula-1 szponzori megállapodást kötött a világ legértékesebb cégével, a szaúdi olajóriással, az Aramcóval, melynek becsült piaci értéke 2 billió amerikai dollár.

Ennek keretében akár már 2021-re elkészülhet Dzsiddában egy utcai pálya, melyen a hírek szerint az Aramco Szaúd-arábiai Nagydíjat rendezhetik meg jövőre. A futamot valamikor a május előtti, vagy szeptember utáni időszakban rendezhetik meg, a rekkenő hőségre való tekintettel.

Nyakunkon a Szaúd-Arábiai Nagydíj?


Arról már mi is beszámoltunk tavaly májusban, hogy a szaúdiak egy egészen meghökkentő ajánlatot tettek le a Liberty Media asztalára, a sajtóhírek szerint pedig ez a 60 millió dolláros éves nevezési díj továbbra is megállja a helyét, ha lehet hinni a külföldi forrásoknak.

A Formula-1 számára nem ismeretlen környék a Közel-Kelet, hiszen 2004 óta futamot rendeznek már Bahreinben, illetve azóta már az Egyesült Arab Emirátusok is az F1-es versenynaptár része. A bahreini verseny promótere is üdvözölte Szaúd-Arábia érkezését, hiszen az ő céljuk az volt annak idején, hogy népszerűsítsék a térségben a Formula-1-et.

A Szaúd-arábiai Nagydíj érkezése mellett egyre valószínűbbnek tűnik egy második amerikai verseny is, a Miami Nagydíj bekerülése a versenynaptárba, azonban a hírek szerint egyik idei verseny sincs veszélyben 2021-re, ami egy 24 versenyes, maratoni szezonhoz vezethet.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: