DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Versenyhétvégéken is vezethet Kubica

Az Alfa Romeo tartalékpozíciója mellé tesztnap és szabadedzések is járnak lengyel sajtóhírek szerint. Emellett közel a bejelentés, hogy a BMW színeiben a DTM-ben fog szerepelni.

A „hazatérő” Robert Kubica – az Alfa Romeo az egykori BMW-Sauber utódja, mellyel a lengyel legnagyobb sikereit érte el – tartalékpilótaként csatlakozott a hinwili alakulathoz. Elsődleges feladata a csapat szimulátoros támogatása lesz, de hazai sajtója szerint versenyhétvégéken is felbukkanhat a volán mögött.

A Przeglad Sportowy arról ír, hogy a hétvégén üléspróbát teljesítő Kubica öt nagydíj első szabadedzésén is beülhet az Alfa 2020-as autójába. Emellett az előszezon hat tesztnapjából is vezetheti egyszer az új modellt. Kubica nagyon hasonló szerepkörben volt a visszatérése előtt, 2018-ban a Williamsnél, amikor tartalékosként három nagydíj edzésén vett részt. Az egyszeres futamgyőztes Formula-1-es kötelezettségeit minden valószínűség szerint a DTM-mel kombinálja, sajtóhírek alapján rövidesen bejelentés várható, miszerit csatlakozik a BMW-hez versenyzőként.



Kubica szerződése az Alfával némi meglepetést okozott, hiszen a pletykák korábban két másik csapatot emlegettek, ahol tartalékpilótaként alkalmazhatják: a Racing Pointot és elsősorban a Haast. Kubica választása azt jelenti, hogy a bizonytalan Pietro Fittipaldi, a kétszeres világbajnok Emerson Fittipaldi 23 éves unokája megtarthatja a tartalékpozíciót a Haasnál. A dán BT lap szerint a brazil már meg is kötötte az egyezséget.

Ugyanez az újság ír arról, hogy a Haas 2020-as autója február 19-én, a barcelonai tesztelés első napján mutatkozik be. A főszponzor, a Rich Energy viharos távozása után nagy kérdés, milyen színeket kap az új modell a márka által kölcsönzött fekete-arany helyett.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: