DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Bottas: Hülye lennék nem tanulni Lewistól

Valtteri Bottas szerint tud még fejlődni és jobbá válni, szerinte 2020-ra talált is új energiát - az viszont természetes, ha tanul Lewis Hamiltontól, mindig próbálja ellesni tőle, amit lehet.

2019-et ígérgetéssel és a Bottas 2.0-val nyitotta Valtteri Bottas és ha 3.0-ról egyelőre nem is beszélt, de azt már nem először említette meg, hogy 2020-ban még tovább tud gyorsulni - persze nem lenne versenyző, ha nem mondaná ezt, mindenesetre érdekes lesz látni, hogy valóban képes-e tenni még egy lépést.

"Új erőt és új energiát találtam erre az évre" - mondta magáról Bottas a finn MTV kérdésére. "Még mindig időre, míg keresztülmegyek dolgokon és teljesen felkészülök, de a dolgok már beindultak. Alapvetően már most is be tudnék ugrani az autóba. A csúcsformámat még nem értem el" - tette hozzá a Mercedes pilótája.

botlea



"Minden hibát száműzni kell. Tavaly néha pontokkal fizettem a hibáimért, de most is van és még lesz is momentum, méghozzá a korábbinál több. Efelől nincs kétségem. Szerintem az időmérőim és a versenyeim is jobbak voltak, mint egy évvel korábban és úgy érzem, hogy lehetek még ennél is jobb. Rengeteget tanultam az elmúlt három évben és továbbra is tanulok. A magam útján kell járnom, de hülye lennék, ha nem próbálnék meg tanulni a csapattársamtól, főleg ha az Lewis Hamilton. Mindig próbálok élni a lehetőséggel, ha látok valamit tőle a vezetéssel, a beállításokkal, vagy mással kapcsolatban" - mondta a finn immár az F1 Racingnek adott interjújában.

"Jó dolog, hogy ilyen nyílt a helyzet a csapaton belül, oda-vissza megbeszélünk dolgokat, úgyhogy jó őt a csapattársamnak tudni. Szerintem minden pilóta ilyen lehetőséget akar, hogy ilyen nagyszerű csapatba kerülhessen, mert ha minden rendelkezésre álló eszközt kihasználunk, szintet léphetünk."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: