DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Kvjat: Én vagyok az élő példa Gasly számára

Nagyon hasonló pályautat futott be az Alpha Tauri két pilótája. Danyiil Kvjat szerint a tanulság a következő: minden megtörténhet még akkor is, ha a Red Bulltól menesztettek.

Danyiil Kvjat és Pierre Gasly egyformán a Red Bull növendékeként kezdte a Toro Rossónál, és nagyon hamar, már újonc szezonjukat követően a nagycsapatba helyezték őket. A Red Bullban azonban kevés időt kaptak bizonyításra, a vezetőség nem volt elégedett teljesítményükkel, ezért szezon közben visszahelyezték őket a másodcsapatba.

A párost 2020-ra is megtartotta a nevet váltó istálló, így a tradícióval ellentétben a faenzai brigád két tapasztalt pilótával indul legalább egy kezdő helyett. Danyiil Kvjat saját és csapattársa szokatlan helyzetét magyarázta egy interjúban:

„Úgy gondolom, hogy mindenki, aki megjárta ezt a csapatot, nagyon tehetséges volt. Néhányunk számára balszerencsés volt az időzítés, mint nekem a Red Bull Racingnél, mivel nem a legjobbkor kerültem a csapatba. Pierre helyett nem akarok beszélni arról, vele mi történt a Red Bullnál, nem lenne helyénvaló” – mondta Kvjat a Motorsport.com-nak.



 

„Most már természetesen minden rendben. Ő rövidebb időt tölthetett a Red Bullnál, de itt van előtte az élő példa, hogy minden megtörténhet, még akkor is, ha a Red Bulltól elküldtek. Jó dolog, hogy mindkettőnknek második esélyt adtak” – folytatta az orosz, aki ráadásul harmadik esélyénél tart, hiszen 2017 végén elküldték a Toro Rossótól is, de tavaly visszahívták.

Kvjat elismeri, hogy míg 2015-16-ban balszerencsés volt az időzítés, most éppen az ellenkezője történt, mivel a Red Bull juniorprogramjában nem volt fiatal pilóta, aki készen állt volna a debütálásra.

„Néha az időzítés ellened dolgozik, néha neked kedvez. Végső soron meg kell próbálni türelmesnek maradni, végezni a munkád és jókor jó helyen lenni. Nem akarok mély gondolatokat megfogalmazni jelenlegi vagy korábbi helyzetemről, úgy történt, ahogy. Máshogy is történhetett volna, ezért boldog vagyok. Természetesen a Red Bullnak mindig hálás leszek. Nagyon szigorúak voltak velem, ugyanakkor nagyon jók is hozzám. Remélhetőleg nagyon erős lesz kapcsolatunk a folytatásban” – zárta a háromszoros F1-es dobogós.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: