DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Új név, új remények az Alpha Taurinál

A Toro Rossóról átkeresztelt istálló vezetője minden eddiginél nagyobb célt tűzött ki 2020-ra: A Red Bull segítségére támaszkodva a konstruktőri negyedik helyet akarja elcsípni.

Fennállása egyik legjobb szezonját teljesítette a Toro Rosso 2019-ben: Danyiil Kvjat németországi, valamint Pierre Gasly brazíliai dobogós helyezésének köszönhetően az istálló a konstruktőri hatodik helyen végzett, amire 2008 óta nem volt példa. A csapatvezető ezen felbátorodva 2020-ra még magasabbra tenné a lécet. 

 tororosso-p2-brazil-2019



„Sosem volt még ennyire tapasztalt pilótapárosunk, ezért minden attól függ, mennyire lesz versenyképes az autónk. Remélem, hogy egyet előre tudunk lépni, így a cél egyértelmű: az konstruktőri ötödik helyet akarjuk megszerezni” – nyilatkozta a Racer magazinnak Franz Tost, aki szerint a tavalyi szezon alapján a csapat legnagyobb ellenfele a Renault lesz. „Attól függ, ki épít jobb autót, és ki tudna azt jobban fejleszteni. Remélem, mi leszünk azok.”

Bár az Alpha Tauri jóval kisebb költségvetésből gazdálkodik, mint a Renault, Tost abban bízik, ezt ellensúlyozni tudja a Red Bull komoly technikai segítsége. „Az előző szezonhoz képest aerodinamikailag és mechanikailag is sokat fejlődtünk, köszönhetően a Red Bull Technology segítségének. Megkaptuk az előző évi  [2018-as Red Bull] futóművet, a sebességváltót és a hidraulikus rendszert is. Ez megbízhatóságból is sokat jelentett, azt hiszem, hogy ebben a második legjobbak voltunk” – tete hozzá a csapatvezető, aki a idén hivatalosan már az Alpha Taurit igazgatja.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: