Steward
Strommer Benjamin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. december 6. hétfő
F1

Ezért nem kellett Hülkenberg a Red Bullnak

A nyár legnagyobb pletykája volt, hogy a Red Bull és Nico Hülkenberg tárgyalásba kezdtek a közös folytatásról. Most, hogy minden letisztult, Dr. Helmut Marko elárulta, miért nem kellett nekik a német.

A 2019-es szezonnak úgy vágott neki Nico Hülkenberg, hogy lejár a szerződése a Renault csapatával, ahol 2017 óta versenyzett. A német pilóta a Formula-1-ben 2010 óta indult megszakítás nélkül, s mindent megtett, hogy 2020-ban sem legyen ez másként.

A nyáron lehetett először arról hallani, hogy a Renault Esteban Oconnak fogja adni a másik ülését, amelynek Nico Hülkenberg látja majd kárát, így a német kénytelen volt új csapat után nézni. Dr. Helmut Marko az ügy lezárultával elmondta, hogyan is zajlottak a dolgok a háttérben.„Az első lépést Hülkenberg tette meg” – szögezte le a Motorsport-Totalnak a Red Bull főtanácsadója. „Akkoriban még nem tudtuk, miként végződik a dolog Albonnal, ezért egy ideig még lógni hagytuk az egészet a levegőben.”

„Viszont amikor láttuk, hogy Albonra fog esni a választásunk 2020-at illetően, akkor már nem maradt hely Hülkenberg számára nálunk. Egyébként megszegtük volna az alapfelfogásunk. Eddig csak és kizárólag saját nevelésű pilótákat ültettünk az autóinkba, ez pedig garanciát jelent számukra, hogy jó eséllyel eljuthatnak a Formula-1-be.”

Persze attól, hogy eddig e téren nem történt változás, Dr. Helmut Marko elmondta, nem feltétlenül lesz ez mindig így: „Nem szeretném azt mondani, hogy soha az életben nem fogunk megszerezni valakit, aki „kívülről” érkezik, de ahhoz sokkal jobbnak kell majd lennie a mieinknél annak a valakinek.”

Nico Hülkenberg végül ülés nélkül maradt a 2020-as szezonra, ami nagy valószínűséggel azt jelenti, hogy nem látjuk többet az F1-ben versenyezni a német pilótát. A Renault két pilótája az idei évben Daniel Ricciardo és Esteban Ocon lesz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?