DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Bottas: Egyetlen lépésre vagyok Hamilton legyőzésétől

A Mercedesszel negyedik szezonjára készülő Valtteri Bottas úgy érzi, már csak egyetlen lépcsőfok választja el attól, hogy legyőzze végre Lewis Hamiltont. Már gőzerővel készül a 2020-as szezonra.

Valtteri Bottas a második helyen zárt a 2019-es Formula-1-es világbajnokságot, jókora, 87 pontos hátrányban csapattársa, Lewis Hamilton mögött, aki zsinórban harmadszor lett világbajnok a Mercedesszel, miközben Bottasnak igazán esélye sem volt megnyerni a címet.

A finn versenyző pedig mégsem rendelkezik rossz mutatókkal, hiszen a tavalyi 21 versenyből négyet ő nyert meg, ötször szerezte meg a pole-pozíciót, győzelmein túl pedig további 11 alkalommal állhatott fel a pódium második vagy harmadik fokára.

Egyre közelebb kerül a finn azon rejtély megoldásához, hogy miként győzhetné le végre hatszoros világbajnok csapattársát: „Én már tisztán látom a dolgot! Rajta vagyunk az ügyön a mérnökeimmel és a csapattal, hogy még tovább tudjak fejlődni” – kezdte a Motorsport.com-nak a finn.



„A verseny hetén dolgozunk leginkább, illetve azon, hogy sokkal kiegyensúlyozottabb teljesítményt tudjak nyújtani. Nyilván az is jó lenne, ha könnyebben alkalmazkodnék a különböző körülményekhez, de az utolsó lépés az lehet a siker felé vezető úton, ha minimalizálom a hibák számát.”

„Volt néhány kvalifikáció, ahol az én hibámból buktam néhány pozíciót, így kompromisszumokat kellett kötnöm vasárnapra. Aztán volt olyan is, hogy a verseny napján hibáztam, például Hockenheimben, ahol egy jó adag ponttól estem el. Az lenne tehát a legfontosabb feladatom, hogy ezeknek a hibáknak a számát lecsökkentsem.”

„Úgy gondolom, rengeteg téren tudok még javulni. Persze ez nem könnyű, hiszen azt érzem, hogy nagyon mélyre kell ehhez ásnom, de ha sikerül megtalálnom azt a mentális állapotot, amire szükségem van, akkor hétvégéről hétvégére a legjobbamat tudom majd nyújtani.”

„Nehéz feladat előtt állok, hiszen nyilvánvaló, hogy nem egyszerű Lewist legyőzni. Sokat kíván tőlem ez a feladat, és én ezért hajtok minden egyes nap. Nehezemre esik elfogadni, hogy néhány versenyző képes olyan dolgokra, melyekre én nem, ugyanakkor el kell ismernem, hogy Lewis minden téren fölém nőtt, így megérdemelten győzött le engem is. Viszont hiszem, hogy mindig van olyan terület, ahol jobbá válhatok, csak nem kellene, ennyire makacsnak lennem.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: