DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Hamilton: Éreztem Bottas 2.0 nyomását

A tavalyi szezont kitűnően kezdte Valtteri Bottas, s az első négy futamot követően még 2-2-re állt Lewis Hamiltonnal szemben a győzelmek számát tekintve. A brit érezte is a rá nehezedő nyomást.

A szezonnyitó Ausztrál Nagydíjat megelőzően Valtteri Bottasszal szakított egyik főszponzora, a finn gyenge teljesítményére hivatkozva, ami nem volt váratlan, ismerve Bottas 2018-as vesszőfutását. Azonban ő nem omlott össze, sőt, meg tudta nyerni az év első versenyét, majd Azerbajdzsánban is győzelmet aratott.

Azonban ezután már csak két alkalommal állhatott fel a dobogó legtetejére, ami szemben Lewis Hamilton 11 sikerével eltörpült, így meg kellett elégednie a pontverseny második helyével. Viszont az, ahogyan kezdte a szezont, még a britet is meglepte egy kicsit, aki tudta, változtatnia kell a hozzáállásán.



„Általában az első néhány verseny nem sikerül tökéletesen számomra. Persze még így sem nevezhetőek rossznak, még mindig átlag felettiek, de tavaly ott volt az a nyomás, amit Bottas 2.0 helyezett rám. Amikor négy futam után 2-2-re álltunk, elgondolkodtam…” – idézi Hamiltont az Autosport.

„Mindkettőnknek két-két sikere van eddig. Erősnek kell maradnom fejben, és nem szabad hagynom, hogy a külvilág hatással legyen rám. Viszont emberként nagyon nehéz nem észrevenni ezeket a dolgokat.”

Egyesek már-már Nico Rosberg Lewis Hamilton elleni győzelmét kezdték felidézni, azonban a brit végül nagyon könnyedén gyűjtötte be hatodik világbajnoki címét, Bottas pedig senkitől sem zavartatva szerezte meg az összetettbeli második helyet.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: