DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Bottas meg akarja könnyíteni a Mercedes döntését

A finn F1-es pilóta nem örül annak, hogy ismét csak egy évre kapott szerződést, viszont úgy fogja fel, hogy itt az újabb lehetőség a bizonyításra - egyértelművé akarja tenni a Mercedes döntését 2021-re.

2017-re, Nico Rosberg helyére igazolta le Valtteri Bottast a Mercedes, a finn pilóta pedig azóta Lewis Hamilton hátvédjeként mindig egyéves szerződéseket kapott - többször is kérdéses volt, hogy ő, vagy például Esteban Ocon lesz-e a befutó, de egyelőre minden esetben őt választotta Toto Wolff és a csapat.

Bottas terve viszont az, hogy a következő szerződésénél ne rezegjen a léc: nagyon hamar meg akarja győzni a Mercedest arról, hogy hosszabbítsák meg a kontraktusát. "Egyértelműen az a célom, hogy kérdés nélküli döntés legyen ez a csapat számára, méghozzá remélhetőleg egy évbél hosszabb távra" - idézi a finn szavait az Autosport a következő szerződésével kapcsolatban.

bott_2



"Élvezem a munkát ezzel a csapattal. Viszont azt is gondolom, hogy érdekes lehet a dolog az én szemszögemből is, majd meglátjuk, hogy lesz-e egyéb más lehetőségem. Azt sosem lehet előre tudni, hogy mi fog történni hat hónap múlva, sok minden lehetséges, de érdekesnek ígérkezik a helyzet" - próbált arra utalni, hogy akár ő is dönthet úgy, hogy eligazol.

Bottas azt is elmondta, hogy az fájdalmas volt neki, hogy ismét egy évre szerződhetett és továbbra sem érezheti magát hosszabb távon biztonságban. "Most itt az idő arra, hogy jól teljesítsek addig, amíg az újabb tárgyalások el nem kezdődnek. Ez mindig része volt az F1-nek és ebben a sportban ez a normális, most viszont folytatnom kell a munkát, élveznem kell a helyzetet és szállítanom az eredményeket" - tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: