DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Coulthard: Hamiltonnak nincs szüksége a Ferrarira

Hiába tárgyalt is már velük a hírek szerint, honfitársa, David Coulthard nem feltétlenül látja azt az indokot, ami miatt a hatszoros világbajnok Lewis Hamiltonnak megérné a Ferrarihoz igazolnia.

Jó ideje pletykálják azt, hogy Lewis Hamilton szerződése 2020-as lejártával a Mercedestől a Ferrarihoz igazolhat, az istálló részéről pedig John Elkann megerősítette, tárgyaltak is a hatszoros világbajnok angollal. Mivel Hamilton karrierjében mindig ott volt valamilyen formában a Mercedes (a McLarennél, mint motorszállító, aztán pedig a gyári csapat), honfitársa, David Coulthard szerint semmi nem indokolja azt, hogy pont most a Ferrarihoz igazoljon egy olyan istállótól, amit ismer, mint a tenyerét.

07219058_015



„Soha nem éreztem azt, hogy Lewis bárhová el akarna igazolni” - fogalmazott Coulthard a Reutersnek. „Tudom azt is, hogy tárgyalt a Ferrarival, de ha folyamatosan a Mercedes volt jelen a karrierjében, miért pont most törné ezt meg? Sokan szeretnék, hogy váltson, de azt gondolom, tökéletesen megvan ő az angol nyelvterületen, Nagy-Britanniában és Amerikában. Nincs neki szüksége arra az érzelmi túlfűtöttségre, ami a Ferrarival járna, és azt sem gondolom, hogy a Ferrari-logó gyerekkora óta beleégett volna az agyába. Pénzből meg van neki több mint elég.”

A Ferrari 2024-ig magához láncolta Charles Leclerc-t, így Hamilton maximum Sebastian Vettel helyére pályázhatna. És ha már Vettel... „Sok múlik az idei évén, különben hirtelen nagyon le fog rövidülni a karrierje. Ha Charles marad elöl, onnantól anyagilag sem éri meg Vettel megtartása, hiszen egy második számúvá váló versenyzőnek nem fognak ennyit fizetni. Most egálban vannak, de a szezont Seb még úgy kezdte meg, hogy egyértelműen ő volt elöl a hierarchiában. Most pedig ott tart, hogy könnyedén háttérbe szorulhat.”

David Coulthard egyébként elmondta, hogy Hamiltonnal ellentétben Daniel Ricciardót sokkal valószínűbb utódnak tartja Sebastian Vettel helyére.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: