DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Verstappen a Red Bullnál mindent megkap

Apja szerint Max Verstappen az aktuális csapatánál otthon érzi magát, ezért is írtq alá a szerződéshosszabbítást. A döntésben sokat számított az, ahogy a Red Bull 2021-re készül.

A 22 éves holland pilóta a napokban egy F1-es mércével meglehetősen hosszú időszakra, három évre aláírt aktuális csapatával, ami azt jelenti, hogy (egy esetleges kilépési záradéktól eltekintve) 2023-ig a Red Bullnál fog versenyezni. Ez komoly bizalomról tanúskodik, amit a pilóta édesapja is alátámasztott. Jos Verstappen elárulta, mi motiválta a fiát a kisebb meglepetést okozó döntésben.

 jos-max-verstappen-20191



 „Nemcsak azzal vagyunk tisztában, hogy az idei évre mivel készül a csapat, hanem azt is tudjuk, mi várható 2021-ben. Nagyon jó, hogy ennek is részese lehetünk, de ami ettől még fontosabb, hogy Max otthon érzi magát a Red Bullnál. Teljes mértékben megbízik a csapatban” – magyarázta a De Telegraafnak, hozzátéve, hogy mennyire nagyszerű lenne, ha a fia annál a csapatnál válna sikeressé, amelynél a Formula-1-ben debütált.

Egy elkötelezett Verstappen a Red Bull egyelőre kissé bizonytalan jövőjű motorszállítóját, a Hondát is meggyőzheti abban, hogy huzamosabb ideig a Formula-1-ben maradjon. A japánok egyébként azt a fiatal Aytron Sennát látják a hollandban, akivel harminc évvel ezelőtt együtt dolgoztak. „A Hondával nagyszerű a kapcsolat. Látszik rajtuk, mennyire nagyra tartják Maxet. Nagyon pozitív az együttműködésük a Red Bull-lal” – tette hozzá a versenyzőapuka.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: