DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

A bulizásról-ivásról mondott le korábban az új F1-es generáció

George Russell szerint ők mindent annak rendeltek alá, hogy eljussanak az F1-be, nem buliztak, otthagyták az iskolát, de azt gondolták, hogy ez a normális. Örül, hogy barátaival együtt érte el a céljait.

George Russell szerint a Formula-1 tavalyi újoncai elég sok áldozatot hoztak tinédzserként azért, hogy eljuthassanak ide már ebben a korban - itt magára (21 éves), Lando Norrisra (novemberben lett 20) és Alex Albonra (23) gondolt. Ők hárman gyakorlatilag egymás ellenfeleiként (és egyben barátaiként) nőttek fel, már a gokartos időszak óta együtt versenyeztek és együtt is jutottak el a csúcsra.

geru



"Mi mindannyian korán otthagytuk az iskolát, nagy áldozatot hoztunk ezen a téren és egyikünk sem járt el bulizni, vagy inni az évek során" - idézi Russell szavait az Autosport. "Mi mind azt gondoltuk, hogy ez a normális, nem gondoltuk azt, hogy bármi különlegeset csinálnánk, csak azt, hogy ez kell az F1-es pilótává váláshoz. Szerintem csak most értékeljük azt, amiket megtettünk azért, hogy elérjük a céljainkat és jó, hogy az emberek is értékelik."

Ugyan az F1-ben a nagyon eltérő autók miatt eltérő eredményt ért el a három fiatal, de Russell szerint ettől még ők nagyon hasonló szinten vannak. "Egész életemben ellenük versenyeztem, szóval ez a normális. Tudtam, hogy hasonló teljesítményre leszünk képesek, amikor eljutunk az F1-be, tudjuk, hogy hogyan állunk egymáshoz képest. Szerintem egymást is hajtottuk előre 12-13 éves korunk óta. Az pedig jó, hogy fel tudjuk venni a harcot rögtön azokkal, akik öt-tíz éve itt vannak" - folytatta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: