DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 10. péntek
F1

Vettel jövőjéről beszélt Binotto

A Ferrari ifjú reménysége, Charles Leclerc tavaly év végén több évre bebiztosította magát az istállónál, a Sebastian Vettel jövője azonban még bizonytalan. Most róla beszélt a csapatfőnök.

2019 decemberében kimondva-kimondatlanul állást foglalt a Ferrari Formula-1-es csapata, miután kiderült, Charles Leclerc-nek 2024 végéig szerződést ajánlott, amit a monacói pilóta szívélyesen elfogadott. Eközben Sebastian Vettel esetében az is kérdés, egyáltalán folytatja-e aktuális szerződése lejárta (2020) után, és ha igen, akkor hol. A csapatvezető szerint ezt a döntést nem érdemes siettetni, mindkét fél motivációját és szándékát kellően meg akarják vizsgálni.

vet-lec-portre-20191



„Nem érzem a sürgetést. Seb a Ferrari tagja, meg fogjuk tárgyalni vele, hogy ő mit szeretne, mi mit szeretnénk, és mi az, amit eddig még nem tettünk meg. Van időnk mindent megtárgyalni” – magyarázta a csapatvezető, majd hozzátette, meggyőződése szerint Vettel és Leclerc a mezőny legjobb párosa.

Persze a legjobbak között is kialakulnak konfliktusok, ahogy azt kettejük esetében tavaly láthattuk. A 2019-es szezont a csapat egyértelmű felállással kezdte meg: a négyszeres világbajnok volt a kedvezményezett fél, Leclerc pedig az, akit még tanítgatni kell. A monacói azonban egyetlen szezon alatt megvetette lábát az élmezőnyben, borsot törve ezzel Vettel orra alá, és bizonyítva rátermettségét. Ezeket figyelembe véve Binottóék az idei évtől egyenlőként tekintenek a két pilótára. 

„Ausztráliában [a szezonnyitón] nem lesz elsőszámú versenyzőnk. Más volt a helyzet, amikor belekezdtünk a [2019-es] szezonba, mert egy újoncunk és egy tapasztalt pilótánk volt” – magyarázta Binotto.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: