DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Red Bull: Nagyon örülünk az FIA döntésének

Christian Hornernél még mindig a Ferrari motorját érintő kérdések vannak napirenden, szerinte elengedhetetlen volt, hogy tisztázzák a szabályokat a 2020-as szezonra, de most elégedettek.

A 2019-es F1-es szezon második felében egyre inkább felerősödött a Ferrari motorját firtató kérdések, a Mercedes és különösen a Red Bull pedig egyre határozottabban állította, hogy a rivális csal - az FIA végül tisztábbá tette a szabályokat, amellyel mindkét csapat megelégedett. A Red Bullnál úgy gondolják, hogy ez elengedhetetlen volt az egyenlő feltételekhez.

"Az autók erőforrás egy nagyon összetett dolog és szerintem az FIA-nak nincs meg az a szaktudása, amelyre a csapatok már szert tettek közben" - idézi Christian Horner szavait az Autosport. "Szerintem az, amit tisztáztak, az egy lezárás bizonyos területeken és inkább arról szól, hogy mi történik majd és nem arról, hogy mi történt már meg. Számunkra az volt rendkívül fontos, hogy ezeket a dolgokat tisztázzuk a 2020-as szezonra" - tette hozzá a Red Bull csapatfőnöke.

horner-binotto



Horner szerint egyébként voltak ködös részek a szabályértelmezésben, de úgy gondolja, hogy a pontosításokkal ezek most már megszűntek. "Nagyon hálásak voltunk ezért a pontosításért, mert ez mindenkinek előnyére válik" - reagált erre szűkszavúan.

Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke természetesen kicsit másképp látja a dolgokat. "Az egész szezont tekinte mi voltunk az egyik legtöbbet vizsgált csapat a pontosítás előtt és után is. Ha teljesítményelőnyben vagyunk, márpedig abban voltunk, akkor normális, hogy ellenőriznek és valahol jó is, mert ezekkel bizonyítjuk, hogy legális, amit csinálunk."

"A technikai direktívák után megsokszorozódott az ellenőrzések száma, az FIA megkapott mindent, a részleteket átbeszéltük. Szóval bármit is kellett tenni az FIA-val együttműködésben, az megtörtént. Sosem változtattuk meg azt, ahogy működtettük a motorunkat. Ha lett volna bármilyen szabálytalanság, az hamar kiderült volna" - mondta erről.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: