DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Hamiltonnak nem segített a Mercedes döntése

A világbajnok szerint az előző szezon elején a csapata egyik fontos láncszeme átkerült Bottashoz és hirtelen a finn is olyan dolgokat csinált, amiket ő szokott. Újra kellett gondolnia a helyzetet.

Az Auto Motor und Sportnak adott interjújában Lewis Hamiltont megkérdezték, hogy hogyan élte meg a 2019-es szezon elején bekövetkező fontos változást - vagyis hogy a Mercedes átalakította a mérnöki gárdát a Formula-E-csapathoz távozó Tony Ross miatt és az ő eddigi mérnöke (Ricciardo Musconi) átkerült Valtteri Bottashoz.

"Hát az egyértelmű, hogy nem segített" - tekintett vissza az eseményekre Hamilton. "Keményen kell dolgozni azért, hogy a mérnökeinkkel kiépítsük a kapcsolatot, a bizalmat és Bonóval (Peter Bonnington), illetve a többiekkel igazán jó csapattá fejlődtünk. Ricky (Musconi) egy nagyon tehetséges mérnök és természetes, hogy előre akar lépni, a másik autónál pedig volt erre lehetőség" - tette hozzá.

dont



Hamilton szerint Musconi Bottashoz pártolása segített a finn pilótának abban, hogy a szezon elején valóban egy Bottas 2.0-t láthassunk. "Hirtelen ott dolgozik a másik autón és azt mondja, hogy figyelj Valtteri, Lewisszal ezt így és így csináltuk, aztán a csapata nagyon hasonló dolgokat csinál, mint az enyém. Szóval itt újra kellett gondolnom, hogy hogyan menjek el egy egészen más irányba, hogy még többet hozzak ki a helyzetből, ami a 100%-hoz ilyen közel nem túl könnyű."

"Az év első versenyein sosem vagyok tökéletes, mert ilyenkor még sok dolgot kipróbálok az autón. Aztán jöttek a beszélgetések a Bottas 2.0-ról, négy futam után pedig két-két győzelemmel álltunk, szóval azt ott feljegyeztem. Ember vagyok."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: