DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Az Alfának a kihagyott ziccerek fájnak

Tavaly háromból csak egy káoszfutamot tudott a hasznára fordítani, ezzel jelentős mennyiségű ponttól esett el az Alfa Romeo. A csapatvezető szerint ezen változtatni kell.

Nagy lendülettel kezdődött, majd ugyanekkora megtorpanással folytatódott a Sauberből lett Alfa Romeo 2019-es szezonja. Kimi Raikkönen révén az istálló az első négy futamon rögtön pontot szerzett, a nyári szünetig pedig tíz alkalommal végzett az első tízben. A második félidő már nem alakult ilyen fényesen, ráadásul két kritikus futamon nem sikerült a zavarosban halászás: Azerbajdzsánban Raikkönen és Antonio Giovinazzi is hátrasorolást kapott, Németországban pedig a egy technikai vétség miatt utólag kizárták őket.

 raikkonen-monaco-action1-2019



„Egészen más szezonunk is lehetett volna, de ez minden csapatra igaz. Kihagytunk két óriási lehetőséget: Bakuban Antonio a sor végéről, Kimi pedig a bokszból rajtolt, Hockenheimben pedig megbüntettek minket” – nyilatkozta Frederic Vasseur csapatvezető, aki összesen több mint húsz elszalasztott pontról beszélt.

„Nem sokat számít, hogy vezetjük a középmezőnyt, amikor minden autó célba ér, hiszen ilyenkor a 7-10. helyért kapunk pontot. Ha viszont történnek balesetek, akkor akár húsz egységet is össze lehet gyűjteni. Azt hiszem, a szezon során három káoszfutamunk volt, Baku, Hockenheim és Brazília. Egészen máshogy nézne ki a tabella.”

Az Alfa Romeo 2019 során egyszer sem végzett a középmezőny élén, a riválisai többet markoltak azokon a futamokon, amelyeken igazán jól mentek. Az év utolsó előtti, brazíliai versenye volt az, amelyen összejött egy 4-5. helyezés, így végül jobb mérleggel zártak, mint 2018-ban.

„Ami számomra fontos, hogy jelentősen közelebb kerültünk az élmezőnyhöz. 1,8-1,9%-ra vagyunk a leggyorsabb csapattól, előtte 2,6-ra voltunk, tehát teljesítmény tekintetében elégedettek lehetünk, csak ezt nem mindig tükrözik az eredmények. Jó munkát végeztünk, ezt a lendületet fenn kell tartanunk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: