DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

A futam, amitől ma is vérzik Hülkenberg szíve

Véletlenül, a tévében talált rá a 2012-es Brazil Nagydíj ismétlésére, amely fájó emlék számára. Győzelem helyett sikertelenségi rekorddal zárta le pályafutását.

A Formula-1-től 2019-es szezon végén elköszönő Nico Hülkenberget valószínűleg még sokáig fogjuk akként a versenyzőként emlegetni, aki egy évtizedes pályafutása –kilenc szezon és 179 nagydíj – során egyetlen alkalommal sem állt dobogóra. Pedig többször közel volt hozzá, hogy nemkívánatos rekord helyett top 3-as pozíciót, akár győzelmet írjon fel eredménylajstromára: a legközelebb alighanem a 2012-es Brazil Nagydíjon. Hülkenberg a közelmúltban egészen véletlenül kapott emlékeztetőt a fájdalmas versenyről: a tévében futott bele egy műsorba, amely klasszikus Formula-1-es futamokat adott.

„Éppen bekapcsoltam, amikor következett ez a verseny. Én álltam az első helyen, ezért visszanéztem. Vérzett a szívem…” – idézi a Motorsport-Total Hülkenberget. Aznap Interlagosban az eső a Force India remeklő németjének kezére játszott, de később összeütközött Lewis Hamiltonnal, mikor a vezetésért csatáztak. A német így idézte fel: „50 másodperccel vezettem a safety car előtt. Különleges futam volt, különleges nap, egy egészen fiatal Hulk.”



Hülkenberg is eljátszik a gondolattal, mi történt volna, ha megnyeri a brazil futamot: de kiemeli, a valóság az, hogy dobogós eredmény nélkül távozik a királykategóriából.

„Nem kesergek miatta, de persze jobban örülnék, ha nem így történt volna. Azonban mindig megvoltak az okok és körülmények, melyek megakadályozták, hogy a dobogóra álljak” – mondta Hülkenberg. Azt is elismeri, hogy nem hozott mindig jó döntéseket: karrierje fényében hibának tartja, hogy 2013-ban a Sauberhez igazolt, amely előző évben számos dobogót szerzett, a szóban forgó szezonra viszont visszaesett.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: