DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 12. szombat
F1

Wolff: Háromesélyes csata lesz a bajnoki címért

Ugyan az elmúlt hat évben mindent megnyert a Mercedes, és jelentős szabályváltozások sem lesznek 2020-ra, Toto Wolff így sem veszi biztosra újabb sikerüket. Szerinte háromesélyes lesz a bajnokság.

2014 óta összesen 12 világbajnoki címet zsebelt be a Mercedes csapata, - hat egyénit és hat konstruktőrit – azonban mindvégig csak azt hallgattuk tőlük az évek múlásával, hogy na majd most elkapják őket.

Bevalljuk, kezdünk mi is kissé szkeptikussá válni Toto Wolff szavait olvasva, azonban a Red Bull és a Honda közös projektje lassan kezd valós fenyegetést jelenteni a Mercedes számára, akik még a McLarent sem írnák le egyelőre, mindamellett persze, hogy a Ferrari is a kihívók között szerepel idén.



„Mi mindig is azon az állásponton voltunk, hogy ha nem nyúlunk a szabályokhoz, az erőviszonyok idővel kiegyenlítődnek. Legalábbis szerintem erre nagyobb az esély, mint arra, hogy eldobjuk a kockát, aztán lesz valami… Ezt már talán többször is láthattuk” – mondta a Mercedes csapatfőnöke az F1 hivatalos oldalának.

„Nyugodt szívvel állíthatom, hogy három csapatnak lesz reális esélye a győzelemre az előttünk álló szezonban, amennyiben minden apró részletet össze tudnak rakni. A McLaren is összekapta magát, valószínűleg ők fejlődtek a legtöbbet az összes csapatot figyelembe véve, így ők is ott lehetnek a tűz közelében véleményem szerint.”

„Én úgy látom, egy sokkal keményebb szezon vár ránk, nem hinném, hogy bármelyik csapat 10-12 győzelmet tudna aratni idén, de természetesen mindent megteszünk, hogy kijavítsuk a gyengeségeinket” – zárta Toto Wolff.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: