DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Hamilton csak a bolondját járatja a Ferrarival?

A téli szünet legvadabb pletykája az, hogy Lewis Hamilton a Ferrarival tárgyalt, melyet mindkét fél megerősített azóta, azonban Dr. Helmut Marko szerint ez is csak a Mercedes játékainak a része.

A Ferrari utoljára 2008-ban tudta megnyerni a konstruktőri világbajnoki címét, az egyénit pedig előtte egy évvel, 2007-ben hódították el Kimi Raikkönen révén. A Scuderia újabb sikere azóta várat magára, pedig többen is próbálkoztak.

Felipe Massa hajszálnyira került 2008-ban a világbajnoki címtől, de végül egy kanyaron múlt, hogy Lewis Hamilton szerezte meg a trófeát. Később jött Fernando Alonso, aki elbukott a Ferrarival, majd őt követte Sebastian Vettel, akit nem sok választ el attól, hogy a spanyol nyomdokaiba lépjen, idén alighanem utolsó esélyét kapja az olaszoktól.

Mit hoz a jövő?


Most ugyan ott van Leclerc, mint feltörekvő tehetség, de ő még nagyon fiatal és inkább a jövőt jelentheti a Ferrari számára, mint a jelent, így logikus döntésnek tűnhet Lewis Hamilton megszerzése 2021 után, hiszen ha ő nem tudja csúcsra juttatni a Ferrarit, akkor joggal merülhet föl a kérdés, hogy mégis ki?

A Red Bull főtanácsadójával a Motorsport-Total készített interjút, Dr. Helmut Markót pedig megkérdezték, hogy ez nem-e csak egy újabb elmés játék, amit a Mercedes űz a riválisokkal, hogy elbizonytalanítsák őket, hiszen Lewis Hamiltonnak aligha lenne haszna abból, ha elhagyná az Ezüst Nyilakat.

„Nem gondolnám. Ha Hamilton a Ferrari legmagasabb pozícióban lévő embereivel találkozik, akkor ott fontos pénzügyi dolgokról és az esetleges átigazolásáról lehet szó. Ez egy politikai játszma, ami mindig is részese lesz a Formula-1-nek. Mindenkit a legmagasabb szinten tesztelnek.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: