DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Lawrence Stroll: Sosem láttam Kubicához fogható harcost

Robert Kubica 2020-ban is F1-es szerepkört kapott: az Alfa Romeo Racing ORLEN fejlesztési pilótája lesz. A Racing Point tulajdonosa, Lawrence Stroll elmondta, sosem látott még hozzá hasonló harcost.

A 2019-es szezont a Williamsél töltötte Robert Kubica, ahol bár esélye sem volt jó, de akár még rossz eredményeket sem elérni, úgy érzi, mégis megérte az egész, hiszen teljesítette álmát, és visszatért az F1-be.

Ugyan minden egyes időmérő edzésen alulmaradt fiatal csapattársával, George Russell-lel szemben, de tapasztalata hozzásegítette ahhoz, hogy a csapat egyetlen pontját mégis ő szerezze meg a kaotikus Német Nagydíjon.



Szóba hozták a szezon végeztével a Haasnál, a Racing Pointnál és az Alfa Romeónál is, s végül utóbbinál kötött ki a lengyel, de a Racing Point tulajdonosa, Lawrence Stroll így sem állt le az udvarlással, miután a kanadai milliárdos elképesztő szavakkal jellemezte Kubicát.

„Kubica nem tud belenyugodni a vereségbe. Ha elesik, újból és újból feláll, legyen szó a sportról, vagy a magánéletéről. Sosem láttam még hozzá fogható harcost!” – mondta Lawrence Stroll a lengyel Sport.pl oldalának.

Kubica már korábban elmondta, hogy a mai napig vannak olyan alapvető dolgok, melyeket már nem képes megcsinálni, de büszke arra, amit elért: „A 2011-es balesetemmel húszévnyi tiszta szenvedély egyszerre semmivé vált. Nemcsak testileg, de lelkileg is regenerálódnom kellett. Apró példa erre, hogy ma már nem vagyok képes bekötni a cipőm. Korábban volt, hogy lusta voltam és nem tettem meg, de most már soha többé nem leszek erre képes. A testem és az elmém is rögös utat tett meg, de végül csak az eredmény számít!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: