DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hivatalos: Megvan Kubica új F1-es csapata

Az Alfa Romeo közleményben tudatta, hogy a Williamstől távozó lengyel pilóta immár Kimi Raikkönenék csapatát erősíti, ráadásul viszi magával a szponzorát is - a PKN ORLEN jelentős szerepet vállal.

Január elsején közölte hivatalosan az Alfa Romeo Formula-1-es csapata, hogy szerződést között a PKN Orlen nevű lengyel céggel, amely közismerten Robert Kubica szponzora. A közlemény szerint az ORLEN névadó szponzora lesz az istállónak és a folytasában Alfa Romeo Racing ORLEN néven fut majd a csapat.

off



Ezzel együtt természetesen az hivatalossá vált, hogy Kubica marad az F1-ben: az Alfa tartalékpilótája lesz majd 2020-ban. "Nagyon örömmel üdvözöljük Robertet újra otthon és alig várjuk, hogy megkezdjük vele a közös munkát. Őt nem kell bemutatni, egyike a legbrilliánsabbaknak a generációjában és az emberi eltökéltségét is jól mutatta, hogy visszatért a balesete után. A visszajelzései nagyon fontosak lesznek a csapatunk számára" - mondta erről Fred Vasseur csapatfőnök.

A Saubernél korábban sikeres időszakot töltő Kubica természetesen örül a lehetőségnek. "Nagoyn örülök, hogy elkezdhetem a karrierem új fejezetét az Alfa Romeo Racing ORLEN csapatában. Ez az istálló különleges helyet foglal el a szívemben és örülök, hogy több olyan arcot is látok itt, akik már akkor is itt voltak, amikor az előző időszakomat töltöttem Hinwillben. Az idő és a körülmények persze eltérőek, de biztos vagyok benne, hogy ugyanazt az elkötelezettséget és sikeréhséget találom meg most is. Alig várom, hogy segíthessek a csapatnak előrelépni" - mondta a pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: