DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ricciardo: Rossz magamat kilencedikként látni

Daniel Ricciardo úgy érzi, nem rajta múlt, hogy 2019-ben csak olyan eredményt ért el, amilyet, és azt mondja, az eredmények nem tükrözik hűen az ő valós tudását.

Daniel Ricciardo szerint az, hogy ő maga 2019-ben csak a kilencedik helyen zárt, nem tükrözi reálisan, hol is áll ő az F1 valódi erősorrendjében. Mindemellett viszont zavarja ez a pozíció, hiszen a váltása előtt a Red Bullnál nem ehhez szokott.

„Mondhatjuk, hogy nem jó az eredmény, rossz magamat kilencedikként látni. Nem is nézegetem sokat a listát, mert tudom, hogy ennél jobb vagyok” - idézi az ausztrált a Crash.net portál. „És hogy beletörődöm-e ebbe? Elfogadom, hogy jobb vagyok ennél, de ez van? Nem, nem fogom.”

 00119026_068



Azért voltak pozitívumok Ricciardo évében, például ha arra gondol, mit ért el csapattársához, Nico Hülkenberghez képest. „Ha Nicónak lett volna 100 pontja, én most nagyon csalódott lennék. Ha mondjuk 5, azt mondom, micsoda kiváló szezont futottam. Tudom, hogy jóval több pontom lett, mint Nicónak, szóval azt hiszem, nem lehetek elégedetlen. Alapvetően elégedett vagyok a szezonnal, már az elején lehetett tudni, hogy nehéz lesz. Csinált már más is ilyet, nem egy lehetetlen vállalkozás.”

Az ausztrál szerint nehezebb lefelé lépni a rajtrácson, egy gyengébb csapathoz, annál, mint amit mondjuk Leclerc csinált. „Több dologhoz kellett alkalmazkodnom, mint amennyihez mondjuk Charles-nak, amikor a Ferrarihoz igazolt, de azt is mondhatnám, amikor én váltottam a Toro Rossóról a Red Bullra. Könnyebb átülni egy jobb autóba. Alapvetően jól alkalmazkodtam ehhez a kihíváshoz, de volt néhány olyan verseny, amelyen nem voltam elégedett azzal, ahogy az alakult.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: