DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Az Alfa kis híján kirúgta Giovinazzit

Nagyon rezgett a léc Spa után az olasz F1-es pilótának, de remekül teljesített nagyon komoly nyomás alatt, ez döntötte el a csapatnál, hogy adnak neki még egy esélyt. Fred Vasseur beszélt erről.

Fred Vasseur, az Alfa Romeo csapatvezetője szerint a szezon közben majdnem megpecsételődött negatív irányban Antonio Giovinazzi sorsa. Az olasz pilóta ugyan korábban debütált már az F1-ben, de a teljes évet tekintve most volt újonc és a szezon első felében nagyon simán kikapott Kimi Raikkönentől - a második felére összeszedte magát, de közben nagyon rezgett a léc...

"Spában összetörte az autót a nyári szünet után, pontszerző helyről, az utolsó előtti körben. Az egy sokk volt mindenki számára a csapaton belül" - idézi Vasseur szavait az Autosport. "Antonio a semmiből jött fel, majd a végén ütközött. Kemény beszélgetésünk volt vele ezt követően, mert ezek a dolgok dönthetik el a pilóták karrierjét."

gio_4



Giovinazzi azonban jól reagált a helyzetre és végül ezzel győzte meg a csapatot arról, hogy mégis érdemes őt megtartani. "A jövőre gondoltunk, le kellett ülni vele a Spa utáni héten, átbeszélni a szituációt és nagyon jól reagált mindenre. Ezt követte Monza, ahol nagyon nagy nyomás volt rajta, rengeteg vendég a helyszínen, az Alfa Romeo és az ő hazai versenye, neki kellett kiállnia a sajtótájékoztatóra, ahol sok kérdést kapott Spával kapcsolatban. Itt volt az idő reagálni és nagyon jól teljesített nyomás alatt: Monzában és Szingapúrban is jól ment" - magyarázta Vasseur.

Végül meg is kapta az ülést 2020-ra, amelyhez azért az is kellett, hogy az év második felében már stabilan ehhez méltó teljesítményt nyújtson. "Az volt a gond Antonio számára, hogy az autó teljesítménye nem volt megfelelő akkor, amikor ő jól ment. Megelőzheti a csapattársát, de kevésbé jegyzik, ha ez a 14-15. helyen történik, míg ha valaki hatodik-hetedik, akkor mindenki róla beszél. Az én szememben az volt nagyon fontos, ahogy Antonio reagált Monzában."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: