DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Russell: Ha a többiek nem fejlődnek, ott leszünk a középmezőnyben

A Williams 2020-ban már a középmezőnyben zajló csaták aktív részesévé szeretne válni, azonban ehhez temérdek munkát kell elvégezniük, amely az aerodinamika újragondolásával már meg is kezdődött.

A 2018-as szezon abszolút mélypontnak tűnt a Williams számára, amikor Lance Stroll és Szergej Szirotkin összesen hét pontot tudtak összekaparni, azonban minden előzetes várakozást alulmúlva még ezt az egyébként nem túl magas lécet is ledöntötte a csapat azzal, hogy mindössze egyetlen pontot tudtak szerezni 2019 során.

George Russell volt idén az egyetlen pilóta, aki nem tudott pontot szerezni a 21 futam alatt, ez azonban nem feltétlenül tükrözte csapattársával szembeni teljesítményét, akit 21-0-ra kalapált el az időmérő edzéseken.



Russell elmondta, hogy a csapat nagyszerű munkát végez a holtszezonban, s az aerodinamikai alapokat újragondolva jövőre a középmezőny sűrűjében találhatják magukat.

„A csapat teljes egészében újragondolta az aerodinamikai filozófiáját. Ezt muszáj voltunk meglépni és visszatérni az alapokhoz, hogy onnan építsük újra az egészet. Nem lepődtünk meg a pozíciónkon az első versenyek után, viszont azt hittük, gyorsabban utol fogjuk érni a mezőnyt, ez azonban nehezebben ment a vártnál” – idézi Russellt a Motorsport.

„Ma viszont már látjuk a szélcsatornában, hogy mennyivel jobb a leszorítóerőnk most, mint a szezon kezdetén. Most már pontosan tudjuk, mire számíthatunk jövőre. Persze egy dolgot leszámítva: hogy mennyit fejlődnek a többiek. Ugyanakkor annyit elárulhatok, hogy ha a többieknek nem sikerül túlzottan előrelépniük, akkor teljes mértékben részesei leszünk a csatáknak.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: