DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Méltatlankodik az F1-es középmezőny

Szerintük a tv-közvetítésekben csak az élmezőnyt mutatják, pedig ott nem sok minden történik - viszont emiatt a kiélezett csatákról lemaradnak a nézők, a legjobb előzések élőben nem láthatók.

Sergio Perez kritizálta a Formula-1-es közvetítéseket végzők munkáját, szerinte ugyanis nem mutatják a futamok legizgalmasabb csatáit, a legnagyobb előzéseit, legalábbis nem élőben. Perez a szezonzáró Abu Dhabi Nagydíjon előzte meg Lando Norrist a verseny végén, amellyel a tabellán is maga mögé utasította a britet, de a tv-ben ez nem látszott, mert Lewis Hamilton éppen akkor fejezte be az utolsó körét - a mexikói szerint ez így nem jó.

"A fő problémát szerintem a csapatok közötti különbség jelenti. A középmezőnyben egyforma gumin, egyforma aerodinamikai csomaggal, egyforma mindennel versenyzünk egymással. Az hihetetlen küzdelem, de a gond az, hogy nem kerülünk képernyőre, szerintem az igazgatók nem végeznek jó munkát" - idézi Perez szavait az Autosport.

mid



Egyetért kollégájával Carlos Sainz, a McLaren versenyzője is, aki Daniel Ricciardóval küzdött nagyot Abu Dhabiban, de az se került képernyőre élőben. "Nem mondok erről sok mindent, de mindenki arról beszélt, hogy a hatodik helyért milyen küzdelem zajlik, eljutottunk az utolsó körig, az egyik utolsó kanyarig és nem láthatták a nézők a tv-ben. Elég furcsa, hogy mindenki a hatodik helyes csatáról beszél, aztán nem mutatják meg a tv-ben."

A két pilótához Günther Steiner, a Haas csapatfőnöke is csatlakozott. "Szerintem többet kéne mutatni a középmezőnyt, mert elöl nem igazán történik semmi és a nézőnek az egész képet meg kell mutatni. Jó lenne, ha többet láthatnának a mi nézőpontunkból is."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: