DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Norris: Sajnos azt kell mondjam, Sainz volt a mentorom

Bár nehezére esett beismerni, de Lando Norris elmondta, hogy mclarenes csapattársa, Carlos Sainz egyfajta mentorként szolgált számára, hiszen rengeteget tanult a hatodikként végző spanyoltól.

Nagyszerű bemutatkozó évet produkált Lando Norris, aki a McLaren pilótájaként 49 pontot gyűjtött a szezon során, amivel a tizenegyedik helyen végzett összetettben. Azonban csapattársa, a már nem éppen újonc Carlos Sainz egészen kimagaslót produkált a wokingiakkal, hiszen az összetettbeli pontverseny hatodik helyén zárta 2019-et.

A brit pilóta el is ismerte, hogy nagyon sokat tanult a spanyoltól, ami azért leginkább abból fakad, hogy ő már régebb óta van a Formula-1-ben, így tapasztaltabb. Szerinte ez az élet körforgása, szóval ezzel nincs semmi probléma, noha a mindig jókedvű Norrisnak nehezére esett ezt bevallani.



„Carlos nagyszerű mentorként szolgált számomra az idén. Egyáltalán nem szerettem volna ezt mondani, mivel ezzel úgy tűnhet, hogy kettőnk közül én vagyok a gyenge láncszem” – idézi a brit versenyzőt a Motorsport.com

„Viszont rengeteg dolgot tanultam tőle, alighanem többet, mint amennyit ő tőlem, de mivel ő már tapasztaltabb, ez így normális. Sok dolog volt, ami segített jobb pilótává válnom és olykor abban is, hogy előtte végezhessek. Ez alighanem azoknak a dolgoknak köszönhető, melyeket tőle lestem el.”

„Egészen pazarul teljesített, és nyitott volt arra, hogy segítséget nyújtson nekem, így megpróbáltam én is viszonozni ezt számára. Szerintem ez is olyasvalami volt, ami nagyszerűen működött kettőnk között. Ő egy olyan versenyző, akitől sok mindent lehet tanulni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: