DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Sainz: Idén új Carlost láthattunk

A középmezőny legjobbjaként végző spanyol elmondta: nagyrészt annak volt köszönhető idei remek teljesítménye, hogy karrierje során először nem kellett aggódnia a következő évi szerződése miatt.

Carlos Sainz egyértelműen a középmezőny legjobbja volt a Formula-1 2019-es szezonjában: a Brazil Nagydíjon Lewis Hamilton utólagos büntetése révén dobogós helyezést is szerzett, összetettben pedig a hatodik helyen végzett. Mindezt úgy érte el a spanyol, hogy az előző télen csapatot váltott, hiszen tavaly még a Renault-nál versenyzett, idén viszont már a McLarennél. Sainz szerint viszont épp az volt a legnagyobb könnyebbség számára idén, hogy a wokingiakkal kétéves szerződést írt alá, így nem kellett aggódnia a jövője miatt, és felszabadultabban versenyezhetett:

sainz-mclaren-interlagos-1



„Úgy vélem, ez az állandóság tette lehetővé, hogy egy új Carlost mutathassak magamból, amelyet talán a paddock népe és az emberek még nem ismertek. Tudtam, hogy ez megvan bennem, egyszerűen csak szükségem volt a megfelelő környezetre, és azt hiszem, a megfelelő beállítottságra” – idézi a Motorsport.com Sainzt, aki így folytatta:

„Sosem volt meg nekem ez a biztonságom, szóval ha nem is érzed vagy nem akarsz gondolni rá, akkor is ott a nyomás rajtad, hogy azonnal hoznod kell az eredményeket. Volt néhány dolog, amelyen változtattam 2019-re, de egyértelműen ez az állandóság segített a legtöbbet, így nagyobb önbizalommal mentem bele olyan manőverekbe, mint például a Max elleni előzésem Bahreinben, amelyet korábban talán kétszer is átgondoltam volna. Korábban megelégedtem volna az ötödik vagy hatodik hellyel, nem támadtam volna őt, hiszen a verseny végére úgyis legyőzött volna, viszont most úgy álltam hozzá, hogy csak nyomni fogom és igyekszem a legjobbamat nyújtani.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: