DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Briatore nem szórná a pénzt Hamiltonra

Egy vezérpilótára van szükség a Ferrarinál, Leclerc és Hamilton közül pedig a monacóira építene az egykori csapatvezető – már csak anyagi megfontolásból is.

Olaszként és korábbi csapatfőnökként – a Benetton és a Renault vezetőjeként – Flavio Briatore rendszeresen állást foglal a Ferrarival kapcsolatos aktuális témákban. Lewis Hamilton esetleges, 2021-es átigazolása kapcsán már korábban is véleményt nyilvánított: nem támogatja a forgatókönyvet, mert ha a hatszoros világbajnok Charles Leclerc mellé kerülne, ugyanolyan súrlódások történnének, mint Leclerc és Sebastian Vettel párosa között.



Mint ismert, Leclerc egészen 2024-ig hosszabbított szerződést a Ferrarival, bár láttunk elég példát a Formula-1-ben arra, hogy valaki nem töltötte ki a rögzített időtartamot. Briatore egy frissebb megszólalásban azt az opciót fejtegette, amely szerint Hamilton a monacói helyére érkezne. Kitért arra a mellékszálra is, hogy a Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff szintúgy váltana:

„Hamilton Maranellóban 2021-ben? Közüle és Charles Leclerc közül Leclerc megtartását választanám. Ráadásul kevesebbe is kerül” – érvelt gazdasági szemponttal Briatore a Rai-nak. „Toto Wolff a Ferrarinál 2021-ben? A Mercedes résztulajdonosáról beszélünk. Nem látom értelmét annak, hogy alkalmazottként dolgozzon egy másik csapatnál.”

„És a fő problémát sem oldaná meg. A Ferrarinak egy vezérre van szüksége, de a legfontosabb az autó. A Renault például egy halom pénzt költött Ricciardóra. Jobb lett volna ezt az autó fejlesztésére fordítani” – fejtegette Briatore, hogy bölcsebb döntés az autóra költeni, mint egy sztárpilóta fizetésére.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: