DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Horner: Max felnőtt és a csapat élére állt

A Red Bull csapatfőnöke elmondta, Max Verstappen 2019-ben szintet lépett, és egyértelműen a hátára vette a csapatot. Amellett, hogy nagyon gyors, egy irtó normális és rendes srác is.

Bár a Red Bull idén is a harmadik helyen zárta a konstruktőri világbajnoki küzdelmet, ez legkevésbé volt Max Verstappen hibája, hiszen a holland mindkét ferrarist, így Charles Leclerc-t és Sebastian Vettelt is legyőzve végzett a két Mercedes mögött a harmadik helyen.

Összesítve 91 ponttal szerzett többet, mint két csapattársa, Pierre Gasly és Alex Albon együtt, sőt három győzelmet is aratott 2019-ben Max Verstappen, Christian Horner szerint pedig az, aki ennyire kimagaslót tud nyújtani minden hétvégén, egyértelműen megérett a sikerre.



„Úgy gondolom, Max valóban felnőtt az idén. Ő a csapat vezető személyisége, és nagyszerűen elbírja ennek a felelősségnek a súlyát. Számomra Max a tökéletes versenyző a Formula-1-ben, hiszen az idén nyújtott teljesítménye már egészen más szintet képviselt” – mondta a Formula-1 weboldalának a Red Bull csapatfőnöke.

„Abban is mindig biztosak lehetünk, hogy Max-tól mindig 100%-ot kapunk. A pályán és azon kívül is. Ő egy igazi profi minden szemszögből, de mindemellett egy nagyon rendes és normális srác is” – zárta Christian Horner.

A Honda érkezésével kis túlzással talán kijelenthető, hogy gyári csapattá vált a Red Bull, a McLaren vezérigazgatója pedig kiemelte, hogy az energiaitalosok nagyszerűen döntöttek, mikor a japánokkal léptek szövetségre.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: