DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Steiner nem a pilótákat hibáztatja a rossz szezonért

Bár Grosjean és Magnussen többször is ütközött a pályán, a Haas F1-es csapatfőnöke szerint ez csak annak az eredménye volt, hogy túl keményen próbáltak jó eredményt elérni az arra alkalmatlan autóval.

Azok után, hogy 2018-ban még fennállásuk legjobb eredményét elérve az ötödik helyen zárt a Formula-1-es konstruktőri világbajnoki tabellán, idén mindössze a kilencedik pozíciót szerezte meg a Haas, csupán a teljes mezőnytől messze elmaradó Williamst maga mögé utasítva. Főleg a versenynapokon nyújtott pocsék teljesítményt 2019-ben az amerikai istálló, és az sem segített rajtuk, hogy a két pilóta, Romain Grosjean és Kevin Magnussen többször is ütközött a futamok során. Günther Steiner csapatvezető viszont nem hibáztatja a versenyzőket a gyengén sikerült évért:

grosjean-magnussen-dppi-2019-1



„Úgy vélem, egyáltalán nem tulajdoníthatom nekik a nem túl jól sikerült szezonunkat, éppen ezért tartottuk meg a jelenlegi párosunkat” – idézi szavait a PlanetF1.com. „Őszintének kell lennünk és kimondanunk, hogy nem tudtak volna jobban teljesíteni ezzel az autóval. Persze annál mindig lehet jobban teljesíteni, mint amikor egymásba mennek, de egyszerűen csak túl keményen próbálkoztak olykor. Nem hiszem, hogy arra a következtetésre juthatnék, hogy nem végeztek jó munkát idén.”

Steiner arra is rámutatott, hogy a téli tesztek és a szezon eleje még biztatóan alakult, utána siklott félre valami – nem véletlenül tértek vissza többször év közben az idény elején használt konfigurációhoz –, ebből pedig sokat tanulhatnak ők és a pilóták is a jövőre nézve:

„Úgy gondolom, az ő szemüket is felnyitotta ez az idény, mert az évad elején még jónak tűnt az autó, mindketten pozitívan nyilatkoztak róla, aztán mégsem a tervek szerint alakultak a dolgok. Belekerültünk néhány helyzetbe, amikor talán túl keményen próbálkoztunk csapatként vagy versenyzőkként: túlságosan erőltettünk olyan eredményeket, amelyek nem voltak benne az autóban, és mindenki arra koncentrált, hogyan fejleszthetnénk. Talán ez az, amit a leginkább megtanultunk: hogyan koncentráljunk a megfelelő dolgokra.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: