DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

Sajtó: Kubica az Alfa Romeónál köthet ki

Már szóba hozták a Haasszal, a Racing Pointtal, de most a legfrissebb pletykák arról szólnak, hogy a Williamstől távozó Robert Kubica az Alfa Romeo Racing fejlesztési pilótája lesz jövőre.

Több külföldi oldal is arról számolt be az elmúlt 24 órában, hogy Robert Kubica egyre közelebb került ahhoz, hogy az Alfa Romeo fejlesztési pilótája legyen a jövő évben. A szerepkör biztosan nagyszerűen feküdne neki, hiszen ugyanebben a pozícióban dolgozott a Williamsnél is egy esztendőt, de vezette a Mercedes szimulátorát is.

Kubica régi jó ismerős a Sauber háza táján, hiszen velük aratta egyetlen F1-es futamgyőzelmét, még a 2008-as Kanadai Nagydíjon a BMW Sauberrel. A 35 éves pilóta menedzsere nem mellesleg az az Alessandro Alunni Bravi, aki az Islero Investments igazgatója, mely közel áll a Sauberhez.

Úgy látszik, jó a kapcsolata az alfásokkal


A lengyel pilóta szponzora továbbra is a PKN Orlen, mely a legnagyobb olajipari vállalat az országában, így érdekes lenne ezeket a logókat látni az autón, miközben a Shell továbbra is folytatja az idén megkezdett együttműködést az Alfa Romeóval.

Kubica egyre valószínűbb, hogy a DTM-ben versenyzői ülést kap jövőre e melleé a szerepkör mellé, sőt a BMW-vel már túl is van egy sikeres teszten.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: