DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Őt hiányolja az élmezőnyből Mika Hakkinen

A Red Bull-Honda házasság igazi nyertese a japán gyártó, vélekedik a kétszeres világbajnok. A csapatot Renault miatt elhagyó Daniel Ricciardót sajnálja, egyben aggódik miatta: a sikertelenség kikezdheti hozzáállását.

A Formula-1 élmezőnye 2019-ben némiképp módosult az előző évekhez képest a pilótamozgások révén: Charles Leclerc csatlakozott a futamgyőzelmekért és dobogókért vívott csatához, Kimi Raikkönen és Daniel Ricciardo viszont legfeljebb a „Formula-1,5” első helyéért tudott labdába rúgni. A hétszeres nagydíjnyertes ausztrált a finn világbajnok, Mika Hakkinen is hiányolta a legjobbak közül.

„Sajnálatosnak tartom, hogy olyan helyen látom őt, ahol nem nyerhet” – idézi az Unibet podcastjében beszélő Hakkinent a GPBlog.com. 1998 és 1999 bajnoka szerint a sikertelenség hosszabb távon Ricciardo hozzáállását is kikezdheti: „Ha valaki nyerő pozícióból kerül egy vesztes csapatba, az frusztrálóan hat. Ricciardo nagyon pozitív srác, de nem szabad elkezdenie kételkedni magában. A kvalitásaival semmi gond, az autóval van baj.”



Ricciardo Red Bulltól való távozásának egyik fő oka az volt, hogy nem bízott benne, a csapat a Hondával is eredményes lesz. Nagyot tévedett: az istálló az új erőforrással épp olyan eredményeket szállított, mint 2018-ban. A Honda ellenben négy év várakozás után első győzelmeit szerezte a hibrid érában. Hakkinen úgy gondolja, a japánok jártak jobban az együttműködéssel:

„A Honda rengeteget fektetett a programba és sok kockázatot vállalt, hogy visszatérjen az élre. A Red Bullra váltásnak ők a legnagyobb nyertesei. Megcsinálták, most pedig újra a csúcson vannak” – vélekedett Hakkinen, hozzátéve: Adrian Newey-nak megkérdőjelezhetetlen szerepe van abban, hogy ilyen gyorsan összeállt a Red Bull karosszériája a Honda-motorral.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: