DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Verstappen: A Leclerc elleni csata volt a legjobb idén

A Red Bull holland pilótája a Charles leclerc elleni silverstone-i csatát választotta kedvenc 2019-es pillanatának, amely igazából nem is egy pillanat volt, hanem egy nagyon intenzív hatperces csata.

A két trónkövetelő – Charles Leclerc és Max Verstappen – csatáját az FIA is megválasztotta már az év akciójának a Párizsban tartott gálán, hiszen a holland és a monacói hosszú körökön át vitézkedett egymás ellen, és egyiküknek sem volt ínyére, hogy elengedje a másikat.

Verstappen a pálya minden pontján megpróbálkozott az előzéssel, de Leclerc fantasztikusan védekezett, azonban végül egy jobban időzített bokszkiállásnak köszönhetően elé került riválisának a Red Bull-os.



Az évértékelő YouTube-videójukban Alexander Albon tette fel a kérdést csapattársának, hogy melyik volt a kedvenc előzése, s bár először a Hamilton elleni brazíliai manővert emelte ki a holland, végül mégis inkább a Leclerc elleni pofozkodás mellett tette le a voksát.

„Silverstone-ban az a hatperces csata Leclerc ellenn eléggé intenzív volt. Legalábbis azt hiszem, úgy hat-hét percig tarthatott. A Ferrari tempója nem volt valami jó, de az egyenesekben borzasztó gyorsak voltak, szóval a Maggots-ban és a Backetts-ben utolértem, de az nem volt elég. Kinyitottam a DRS-t, és alig hittem el, mennyire gyorsak.”

„Annak az egyenesnek a végére ott voltam, de mindent megpróbáltam: a hármasban, a négyensben, a négyesből kifelé az ötös kanyarba, egyszóval tényleg mindent. Aztán a bokszkiállásoknál elé kerültem, de hibáztam a négyes kanyarban, ő pedig elkapott, de aztán egy-két kör múlva valahogy elé keveredtem” – mondta Verstappen, aki végül rájött, hogyan is került Leclerc elé: „Azt hiszem, a következő kerékcserénél kapta el végül.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: