DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Leclerc álma? Vettel ellen a vb-címért

A Ferrari F1-es pilótája arra vágyik, hogy jövőre a világbajnoki címért harcolhasson, ellenfele pedig nem Lewis Hamilton vagy Max Verstappen, hanem csapattársa, Sebastian Vettel legyen.

Charles Leclerc mindössze kilenc hónapja debütált az F1 élmezőnyében, fejlődése azonban elképesztő mértékű volt, így a szezon során saját csapattársát is gyakran zavarba hozta. Eleinte a Ferrari második számú pilótájaként tekintettek rá, ám ezt a szerepet hamar lerázta magáról, és az év második felére látványosan ránőtt Sebastian Vettel fejére. Idei teljesítményét az olasz Gazzetta Sports Awards gáláján is elismerték, ahol az Év Hőstette díjat vehette kézbe. A helyszínen elárulta, milyen érzései voltak év elején, valamint mit szeretne 2020-ban.

 vet-lec-action-20194



„Bevallom, arra számítottam, hogy egy nagyon nehéz szezon elé nézek, különösen Sebastian Vettellel, egy négyszeres világbajnokkal a csapatban. Nagy kihívás volt, de én lehetőségként tekintettem rá, amit meg is ragadtam. Az emberek nem hisznek nekem, de jó a kapcsolatom vele. Az álmom az, hogy jövőre vele küzdjek meg a világbajnoki címért, hiszen ez azt jelentené, hogy a Ferrarié a legjobb autó.”

Leclerc mindössze egyetlen szezont teljesített a Saubernél, mielőtt átült a Ferrariba, így autófejlesztési feladatai és tapasztalatai eddig nem voltak. A jövő évi autó csiszolgatásába viszont már neki is lesz némi beleszólása, ami egy újabb kihívást jelent számára. „Ez lesz az első alkalom, hogy egymás után két szezonban ugyanazt az autót vezetem. Ez pozitív, bár a nyomás nagyobb lesz rajtam” – idézte őt a Planetf1.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: