DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Ocon: Megmondtam, hogy Leclerc legyőzi Vettelt

Esteban Ocont egyáltalán nem lepte meg, hogy Charles Leclerc már az első szezonjában legyőzte Sebastian Vettelt, miközben arról is beszélt, milyen hatással van rá Michael Schumacher.

Az idei szezonban került fel a Ferrarihoz Charles Leclerc, aki a pole-pozíciók, a futamgyőzelmek és a világbajnoki pontok számában is felülmúlta négyszeres világbajnok csapattársát, Sebastian Vettelt, azonban van, akit ez nem ért meglepetéskén, hiszen gyerekkoruk óta együtt versenyeznek a monacóival.

Esteban Ocon mindig is tisztában volt vele, hogy Charles Leclerc-nek csupán egy versenyképes autóra van szüksége: „Charles megérdemli azt, ami éppen történik vele, számomra pedig ez nem meglepetés. Már előre megmondta, hogy ha kap egy autót, ami képes pole-pozíciókra és futamgyőzelmekre, élni fog vele, sőt azt is mondtam, hogy legyőzheti Vettelt” – dicsekedett el Ocon a NextGen Autónak.



„Vele, Max Verstappennel és Pierre Gaslyval az egész karrierünkön keresztül harcoltunk, hogy ide kerülhessünk, talán ez is adott erőt nekünk, hogy egyre jobbá váljunk” – mondta el Ocon, aki ezután arra is kitért, mennyire nagyra tartja Michael Schumachert, aki előtt sisakfestésével fog tisztelegni.

„Ő a legmagasabbra állította a mércét, a sisakdizájnja pedig még mindig rajta van az enyémen, jövőre azonban visszatérek a piroshoz. Az a bukó, ami rajtam volta az Abu Dhabiban tartott teszten, még nem volt végleges, január-februárban még lesz rajta néhány változtatás.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: