DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Wolff: Ez az év Niki miatt marad emlékezetes

Toto Wolff szerint hiába lett sorozatban hatodszor is világbajnok a Mercedes, erre az évre nem emiatt fognak emlékezni: Úgy marad meg bennük, hogy ekkor veszítették el Niki Laudát.

Ismét szóba került a Mercedesnél Niki Lauda: a csapat évértékelő videójában Toto Wolff beszélt az idén elhunyt barátjáról, az istálló egyik legfontosabb láncszeméről. Wolff és Lauda 2012 óta irányították a Mercedest, ám utóbbi tavaly tüdőátültetésen esett át, idén májusban pedig az égi versenypályákra távozott.

"2019-re úgy fogunk emlékezni, mint egy nehéz évre: Niki halála nagyon rosszul érintett minket" - mondta Wolff a Mercedes videójában. "Az év legmeghatározóbb napjai egyértelműek azok voltak, amikor ő elhunyt, mi pedig Monacóba mentünk versenyezni. Ez az időszak nagyon nehéz volt a csapat számára."

bosses



"Mondhatjuk, hogy a csapat sorozatban hatodszor lett világbajnok, amire még soha senki nem volt képes, de számomra és mások számára is a csapatól Niki halála volt a legsúlyosabb dolog az évben. Minden nap gondolok rá és egészen szürreális, hogy már nincs ott a csapattal. Számunkra 2019 az az év, amikor elvesztettük Nikit" - magyarázta.

"Niki és én együtt fejlődtünk az évek alatt és a végén valószínűleg ő volt a legközelebbi bizalmasom, barátom és társam. Hiányzik az a protokoll, hogy vele utazok a futamokra és hogy valahol találjunk egy biztonságos helyet, ahol átbeszélhetjük a csapat dolgait. Ennek az egésznek óriási hatása van ránk" - tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: