DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Mars-utazást tervez Wolff Hamiltonnal

Jó tervnek tartja a Mercedes-csapatfőnök, hogy pilótájával együtt a Ferrarihoz igazoljon, de még jobb ötlete is van ennél. Szintén elmondta, Hamiltonnak nem kell az ellenfelekénél gyorsabb autó a hetedik vb-címhez.

A legfrissebb, korábbi Formula-1-es csapatfőnöktől, Eddie Jordantől származó elmélet szerint nem csupán Lewis Hamilton megy 2021-től a Ferrarihoz, hanem a Mercedes vezetőjét, Toto Wolffot is viszi magával. A spekuláció előbb-utóbb az osztrákhoz is eljutott: egy interjúban kérdezték tőle, mit szól a kettős átigazolás lehetőségéhez.

„Jó tervnek tűnik! De én inkább valami mást mondok: a Marsra utazom Lewisszal, hogy megnézzük, lehet-e ott nyerni valamit” – viccelte el a válaszadást Wolff, akinek csak a következő évre van szerződése csapatával. „Komolyra fordítva a szót, sikeres akarok lenni a Mercedesszel 2020-ban. Ami azután történik, a következő pár hónapban fog eldőlni.”



A Wolff fókuszában levő 2020-as szezon egyik fő kérdése, hogy utoléri-e Lewis Hamilton Michael Schumachert hét világbajnoki címe számában. „Ha olyan autót adunk neki, amely a többiek szintjén van – nem kell jobbnak lennie – akkor meg fogja csinálni a kvalitásaiból kifolyólag” – mondta magabiztosan Wolff.

Egyelőre azonban a Formula-1 téli szünetre vonul és a pihenésé a főszerep. Legalábbis annak, aki ki tud kapcsolni ebben a periódusban: „A ’teljesítménydoktorom’ azt mondja, évekig tart, amíg valaki ilyen szintű stresszbe kerül és azután évekig tart kikecmeregni belőle. Három hét vakáció ezen nem fog segíteni” – magyarázta a Mercedes csapatvezetője, hogy számára a téli szabadság nem bír különösebb jelentőséggel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: