DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Verstappen: Lewis találkozgat a Ferrarival, nem én

Ne akarjon Maranellóba jönni egy olyan pilóta, aki csalással vádolja a csapatot – üzente a Ferrari Max Verstappennek. A holland egy mondattal elintézte a kritikát, és hangsúlyozta, nem foglalkoztatja túlzottan, hol versenyez 2021-ben.

Max Verstappen nem csinál titkot abból, hogy 2020 végén lejár szerződése a Red Bullnál és szabad lesz a pilótapiacon: nyilvánosan is kijelentette, nyitott az ajánlatokra. Erre reagált Louis Camilleri, a Ferrari vezérigazgatója azzal: egy olyan pilóta, aki csalással vádolja a csapatot, nem gondolhatja komolyan, hogy később hozzájuk jöhet.

„Lewis volt az, aki találkozgatott a Ferrarival” – reagált Camilleri elutasítására Verstappen a Servus TV adásában. Ezt követően áttért a Mercedeshez való lehetséges átigazolásra. „Ki tudja? Túlzottan sokat nem gondolkozom ezen jelen pillanatban.”



Természetesen nagy az esély, hogy marad a Red Bullnál, amennyiben a Honda-motoros autó az elvárásoknak megfelelően fejlődik 2020-ban: „Jó érzéseim vannak a csapattal kapcsolatban, minden jó úton halad. És úgy vélem, a legfontosabb az, hogy mind győzni akarunk, együtt.”

Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója arról beszélt, nem akar nyomást helyezni Verstappennel a tárgyalásokkal, ezért az egyeztetési fázist a pilóta menedzserével fogja lefolytatni. A 22 éves holland gondolatait sem köti le, mi lesz a kontraktussal:

„Nagyon nyugodt vagyok a szerződés miatt. Végül is nem számít. Most győzni akarok a Red Bull-lal. Örömmel tölt el a dicséret, amelyet sok irányból kaptam, de természetesen még több versenyt megnyertem volna az elmúlt évben. A csapatban mindenki ezt akarja.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: