DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

A Ferrari csúnyán rácsapta az ajtót a csalást emlegető Verstappenre

Maranellóban még mindig téma Max Verstappen korábbi kijelentése, melyben csalónak nevezte a Ferrarit. Noha azt mondják, nem nagyon adnak egy 22 éves srác szavaira, mégis sok bonyodalmat okozott.

A Ferrari év végi vacsoráján Mattia Binotto csapatfőnök és Louis Camilleri vezérigazgató is felszólalt, s szavaikba bele lehet látni, hogy Sebastian Vettel ülése 2021-ben valóban új gazdára várhat. Ugyan a legtöbb pletyka Lewis Hamiltont látja a legesélyesebbnek arra, hogy Leclerc csapattársa legyen 2021-től, de a vacsorán inkább egy régi ismerősről tett említést Mattia Binotto.

„Sokat beszéltünk Fernandóról a csapaton belül, és arra jutottunk, hogy nem igazán illik bele a terveinkbe, így vele már nem is kívánunk többet foglalkozni” – mondta a csapatfőnök korábbi pilótájukról.



Ami viszont Max Verstappent illeti, - aki saját maga és édesapja bevallása szerint is nézelődik a piacon 2021-re előre tekintve - Louis Camilleri, a Ferrari vezérigazgatója a mai napig nem felejtette el neki azt, hogy csalónak nevezte az olasz istállót, s csúnyán rá is csapta az ajtót a hollandra.

„Az ilyen kijelentések senkit nem szoktak messzire juttatni. Max csak 22 éves, szóval miért kellene adnunk a szavára, mikor mi vagyunk a Ferrari?” – tette fel a költői kérdést Camilleri, aki azért mégiscsak Verstappenről beszélt az év végi vacsorán…

Az olasz sajtó szerint Camilleri száját a következő szavak is elhagyták az est során: „Egy pilóta, aki csalással vádolja meg a Ferrarit, nem gondolhatja komolyan, hogy később majd hozzánk szeretne jönni. Ahogyan Mattia is elmondta már, mindenhol FIA-felügyelők vannak. Verstappen szavai óriási kalamajkát okoztak.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: