DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Még több pénzt önt az F1-be a Ferrari 2020-ban

A költségplafon bevezetése előtti évet még megnyomja a Ferrari: a felső vezetés ígéretet tett Mattia Binottónak, hogy még nagyobb összeget bocsátanak az F1-es részleg rendelkezésére.

A Ferrari már a 2019-es szezon előtt megígérte, hogy növeli eleve óriási Formula-1-es költségvetését: egyes becslések 463 millió dollárról szólnak. Ezt kell lefaragni 175 millió dollárra (a versenyzői fizetések és néhány más tétel nélkül) 2021-ben, amikor életbe lép a költségvetési limit.

A Ferrari stratégiája a költségplafon bevezetése előtt egy évig még jobban megnyomni a kiadásokat, ezzel a 2020-as költségek mellett a 2021-es autó fejlesztésére fordított összeget is maximalizálva. A tervekben szerepel még az új szimulátorra való beruházás is.



Louis Camilleri, a Ferrari vezérigazgatója arról számolt be, hogy az eladásoknak köszönhetően a cég pénzügyi éve rekord volt: ennélfogva ígéretet tett rá, hogy a vállalat még több pénzt bocsát Mattia Binotto csapatfőnök rendelkezésére – írta az Autosport.

„Határozottan nagyobb költségekkel fog járni” – beszélt Binotto a 2020-as költségvetésről. „A rendelkezésünkre álló büdzsé az, amire szükségünk van. A párhuzamosan futó projektek száma jelentősen több, mint a múltban, hiszen mindenki nagyon korán kezdett a 2021-es autón dolgozni. Tehát igen, jelentős extra költségvetés várható jövőre. És nem csupán pénzről, hanem erőforrásokról is beszámolt: további személyzetre lesz szükség, hogy működjenek ezek a programok.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: