DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Sajtó: Ricciardo aláírhatott a Ferrarihoz, de jött Leclerc

Daniel Ricciardo a Renault-nál kezdett új életet, miután lelépett a Red Bulltól, de már az első szezon után világossá vált, hogy rosszul döntött. Állítólag nem állt messze egy ferraris szerződéstől.

Idei legjobb eredményét Monzában érte el Daniel Ricciardo, ahol pazarul teljesített a Renault csapata, hiszen az ausztrál versenyző a negyedik helyen látta meg a kockás zászlót, azonban ettől közelebb egyszer sem került idén a pódiumhoz.

Jack Plooij, a Ziggo Sport újságírója szerint nem hozott jó döntést, mikor a franciákhoz igazolt, hiszen előre látnia kellett volna, hogy a Renault nem képes nemhogy a győzelemért, de még csak a pódiumért sem harcba szállni.



„Attól a pillanattól, hogy aláírta a kontraktust, valószínűleg tudta, hogy nem jól döntött, de csalódott volt és második számú a Red Bullnál, ezt pedig egyszerűen nem akarta” – mondta a holland, aki abban is biztos, hogy Ricciardo és a Ferrari között már előre megszületett egy egyezség, azonban Leclerc közbeszólt.

„Majdnem teljesen biztos vagyok benne, hogy az ügyvédje már kiharcolt egy szerződést a Ferraritól. Szerintem már ott volt az aláírása valamin, mielőtt a Renault-hoz ment volna. Viszont akár Leclerc kiváló teljesítménye okozta, hogy végül nem ott kötött ki, akár nem, Daniel Ricciardo azért jött az F1-be, hogy a Ferrari pilótája legyen.”

Charles Leclerc leigazolása azonban nagy sztori lett idén, hiszen nem sok híja volt, hogy három futamgyőzelmet arasson idén, míg ő szerezte a legtöbb pole-pozíciót a 2019-es szezonban, sőt még Sebastian Vettelnél is több pontot szerzett.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: