DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Ricciardo: Jó csapat voltunk Verstappennel

Az ausztrál pilóta pozitív időszaknak tartja a Red Bullnál Verstappennel eltöltött éveit. Szerinte a kölcsönös tisztelet sok problémát áthidalt, és a holland fiatal sokat tanult tőle.

Az utóbbi évek egyik legérdekesebb pilótapárosát a tapasztalt és kíméletlen Daniel Ricciardo, valamint a fiatal és tüzes Max Verstappen alkotta. Kettejük egységét az idén már Renault-nál versenyző Ricciardo örömmel emlegeti fel, érzése szerint hiába voltak ellenfelek, viszonyuk pozitív hozadékokkal járt.

ric-ver-portre-2018



„Úgy gondolom, hogy jók voltunk együtt. A közös éveink során [Verstappen] egyértelműen fejlődött - valószínűleg tőlem is tanult, hiszen idősebb vagyok tőle és régebb óta voltam a csapatnál. Azóta kevésbé vad és kiszámíthatóbb lett, érettebbé vált. Szerintem megtalálta a helyét, és ha ebben én is közreműködtem, az nagyszerű, de az is rendben van, ha nem.”

Két élversenyző között akármennyire is jó a kapcsolat, előbb-utóbb konfliktusok alakulnak ki. Ez a Red Bullnál is elkerülhetetlen volt, elég csak a 2018-as bakui esetre visszagondolni. Az ilyen viszályok könnyen alááshatják a csapat egységét, Ricciardóék azonban képesek voltak ezt kezelni. 

„Gyorsan túlléptünk az ellentéteken, ami annak köszönhető, hogy tiszteltük egymást. Tisztában voltam vele, mennyire versenyképes, és ő is így volt velem, szóval számítottunk rá, hogy ilyen dolgok fognak történni. A kölcsönös tiszteletnek köszönhetően hamar megoldottuk a problémákat” – emlékezett vissza a Beyond the Grid műsorában.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: