DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Egy 14. hely volt a csúcs Ricciardo szerint

Meglepő választ adott a Renault ausztrálja, mikor szezonja legjobb szerepléséről kérdezték. Sérült autóval ijesztő élmény volt Spában versenyezni, úgy érzi, élete egyik legjobb formáját nyújtotta aznap, még ha az eredmény ezt nem is tükrözi.

Daniel Ricciardo, aki 2014 és 2018 között hét Formula-1-es futamgyőzelmet gyűjtött, a Renault-hoz igazolva esélytelen volt a dobogó legfelső fokára, de akadtak azért kirívó eredményei: negyedik helyezés Monzában, negyedik rajtpozíció Montrealban, több helyszínen hatodik pozíció. A világbajnokság kilencedik helyezettjétől megkérdezték, melyikre a legbüszkébb.

„Nem a nyilvánvaló választ adom, ami az eredmények alapján Monza vagy Kanada lenne. Mindenki úgy fog rám nézni, hogy ’hát Spában meg mi történt? Sehol sem voltál!” De tudjuk, hogy az a verseny milyen körülmények között zajlott” – idézi az Autosport Ricciardót, aki 14. helyen zárta a Belga Nagydíjat. Előző nap szenvedett halálos balesetet a Formula-2-es futamon Anthoine Hubert, a tragédia pedig különösen megviselte az ausztrált.



Ráadásul Ricciardóra, aki a hetedik helyre kvalifikált, de motorcsere miatt öt pozíciót veszített a rajtrácson, igencsak küzdelmes futam várt: „Már az első kanyarban eltaláltak, a padló jelentősen megsérült. Az igazat megvallva elég ijesztő volt ezt követően az autót vezetni, rengeteg leszorítóerőt buktunk el.”

„Talán kevesebb mint féltucatszor vettem be padlógázzal az Eau Rouge-t a teljes futam során. Ez alapján valószínűleg el lehet képzelni, mennyire ijesztő volt az a kanyar” – mondta Ricciardo. A Lance Stroll-lal történt ütközés után korai egy kiállás mellett tette ki a voksát. A frissebb abronccsal támadó ellenfelek számára könnyű préda volt az utolsó körökben, a hetedik helytől csúszott vissza ebben a fázisban egészen a 14.-ig.

„Úgy éreztem, nagy odafigyeléssel és inspiráltan vezettem aznap. Nagyon örültem annak, ahogyan szerepeltem, és bár csak 14. lettem, személyes téren úgy éreztem, ez volt egész életem egyik legjobb vezetése” – hangsúlyozta, mennyire különleges volt a spái eredmény. Hozzátette: valószínűleg senki sem számított rá, hogy ezt a futamot fogja kiemelni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: